elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estudiants de Sedaví convertirán robots en actors

    El Caleidoscopio, la Universitat Miguel Hernández i vint-i-dos Ajuntaments valencians (tretze de la província de València) entre els quals es troba el de Sedaví, aposten per l'art i la tecnologia amb el projecte educatiu “Programa la teua obra Teatre Robòtic”. En aquesta activitat, estudiants de vint-i-sis centres d'ensenyament secundari i batxiller dels esmentats ajuntaments aprendran a programar robots que seran els protagonistes, al costat dels alumnes, de les obres de teatre i curtmetratges que ells mateixos realitzen i dirigisquen. Per part de l'Ajuntament de Sedaví, participa l'IES Sedaví per primera vegada.

    “Programa la teua obra”, que cerca la hibridació entre el món de la tecnologia, la cultura i les arts, va donar començament al novembre de 2017 amb la formació dels trenta professors de les Especialitats de Tecnologia i Informàtica a l'hora de dur a terme la programació dels robots, i tres d'elles estan duent a terme el projecte en tecnologia amb dos grups d'alumnes: 4º d'ESO amb vint-i-cinc alumnes de ciències i PR Batxiller de ciències amb sis alumnes, mentre que en arts escèniques i dansa són setze alumnes, amb alguns d'ells també en la part de programació del robot en tecnologia), i amb l'ajuda del professor Rafa Palomares, que és un dels integrants de la companyia teatral valenciana “Teatro de lo inestable”. Hi ha centres que han optat per fer un curtmetratge, però l'IES Sedaví farà una obra de teatre.

    Entre tots hauran de realitzar l'obra teatral i el curtmetratge que aquest mes representaran i projectaran al costat dels altres treballs artístics dins d'una mostra que organitza El Caleidoscopio.

    Pujar