Castellano

El sector hoteler valencià encara la Setmana Santa 2022 amb optimisme

El sector hoteler valencià encara la Setmana Santa 2022 amb optimisme
  • Confien que el bon temps faça recuperar els nivells d'ocupació d'abans de la pandèmia

El sector hoteler de la Comunitat València calfa motors mancant dues setmanes per a una de les cites turístiques més importants del calendari: la Setmana Santa.

Aquest període vacacional s'espera amb "bones perspectives per al sector" tal com ha explicat el president de la patronal Hosbec, Toni Mayor. 

"Si es confirmen les previsions avançades de temps sec i assolellat, es podrien aconseguir nivells d'ocupació hotelera similars als de 2019, última Setmana Santa de la normalitat”, ha afirmat.

Primera gran cita del turisme en fase d'estabilització de pandèmia

Aquesta serà la primera gran cita del turisme una vegada que la pandèmia ha passat a una fase d'estabilització i encara que el nivell de contagis roman alt encara, la veritat és que ha baixat i molt la pressió del sistema sanitari que és el veritablement preocupant. "Els consumidors espanyols i europeus estan en una nova etapa d'afrontar la pandèmia i no s'espera cap restricció ni canvis en la mobilitat ni en els viatges que puga afectar de nou el sector turístic" ha indicat Major. Així i tot, el sector hoteler i de l'allotjament turístic no baixa la guàrdia: es preparen ja els protocols d'actuació sobre la base de les noves normes dictades pel Ministeri de Sanitat per a turistes que pogueren resultar positius per Covid, i s'exigirà l'ús de la màscara en tots els interiors d'hotel com és habitual des de l'inici de la pandèmia.

"Com hem mantingut des del principi, l'activitat turística no és un factor de risc addicional per al coronavirus i així ho han entés tant els consumidors com les autoritats”

Empenyiment del turisme internacional 

En aquesta reactivació turística, torna a ser fonamental l'empenyiment que està tenint el turisme internacional. Amb una quota de mercat que oscil·la entre el 55% a Benidorm, del 50% en Costa Blanca i València i del 20% a Castelló, serà el factor diferencial que permeta la consolidació de la recuperació.

Els britànics tornen a ser líders en el mercat internacional, amb el 42,5% de quota a Benidorm el que confirma les bones perspectives a l'alça de la tendència d'aquest mercat.

L'ocupació hotelera durant la setmana passada aconsegueix ja puntes durant el cap de setmana d'entre el 65 i el 70%, amb bones perspectives ja de millors dades per a aquestes setmanes prèvies en les quals ja millora substancialment la previsió meteorològica després de dues setmanes de fenòmens adversos amb pluges intenses, però que han tingut el seu costat positiu: s'allunya el fantasma de la sequera per als pròxims mesos en la Comunitat Valenciana.

L'obertura d'hotels segueix el curs previst i per a la Setmana Santa pràcticament estarà oberta la totalitat de la planta hotelera. Només romandran tancats alguns hotels de cadenes molt puntuals, i tots aquells que encara estan en obres de reforma i actualització de les seues instal·lacions.

 

Pujar