Castellano

Es declaren dos nous incendis forestals a Saix i Picassent

Es declaren dos nous incendis forestals a Saix i Picassent
  • El valencià s'ha deslligat prop del paratge del Tello i l'alacantí en la zona on ja va haver-hi anit altres dos focs

 

Mentre la Comunitat Valenciana lluita contra el foc en l'Alt Millars altres dos incendis forestals, de menor entitat, s'han deslligat a Saix i Picassent.

El de Picassent ha començat com un incendi de vegetació però ha evolucionat a forestal, s'ha estès per una zona pròxima al paratge natural del Tello i ja ha obligat a evacuar diversos xalets davant la proximitat de les flames.

Fins allí s'han mobilitzat tres dotacions del Consorci Provincial, tres de bombers forestals i dos mitjans aeris. A més, per la proximitat d'habitatges en aquesta zona s'ha declarat la Situació d'Emergència 1 pel risc que afecte les cases.

Concretament, l'incendi s'ha estès en la zona del Pla de l'Aljub, on ha cremat una zona de matolls i pins. Els bombers informen que l'evolució està sent positiva durant la vesprada i se centren en protegir els habitatges pròxims.

L'altre foc s'ha declarat en el municipi alacantí de Saix, en la zona de la CV-80, prop de la ubicació dels dos incendis que anit van tenir lloc entre Biar i Castalla i que van posar en dificultats als bombers en deslligar-se de manera simultània.

Davant l'avanç del foc s'ha hagut de declarar la Situació d'Emergència 1 i s'ha sol·licitat a Iberdrola que talle la tensió en la línia elèctrica que discorre per la zona afectada.

L'incendi de Saix
L'incendi de Saix

El Consorci Provincial ha enviat fins al lloc dues dotacions, més altra dels bombers forestals de la Generalitat per a atallar-lo i l'han donat per extingit a les 15 hores.

Pujar