elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | Un dron salva a una banyista en dificultats a Santa Pola

Un dron salva a una banyista a punt d'ofegar-se en Santa Pola
Un dron salva a una banyista a punt d'ofegar-se en Santa Pola
  • La Generalitat ha disposat diversos d'aquests aparells en platges valencianes

El servei de drons de la Generalitat ha salvat a una altra banyista en risc d'ofegament, en aquest cas en una platja del municipi alacantí de Santa Pola.

La dona, que es trobava atrapada pel corrent a diverses desenes de metres de la línia de costa, va ser rescatada per l'aparell en menys d'un minut.

El servei de rescat amb aeronaus no tripulades és part del projecte Platges Destrals de la Generalitat, present en 20 municipis de la Comunitat Valenciana.

Segons dades de la Conselleria de Justícia, amb aquest sistema es va aconseguir en 2021 salvar sis vides i es van realitzar més de 90 actuacions.

Sis municipis de la província de Castelló, sis de València i vuit d'Alacant disposen d'aquest servei que a més de realitzar les labors de salvament, també es dedica a la vigilància com a mesura de prevenció.

Com funciona el servei?

El dron pot enlairar en menys de cinc segons i aconsegueix una velocitat d'aproximadament 80 quilòmetres per hora, per la qual cosa en trenta segons pot arribar al punt on s'hi haja un banyista en perill.

Amb la persona de la persona encarregada del seu maneig, quan el dron arriba al punt exacte on es troba el banyista, descendeix fins a tres metres i llança un salvavides al qual s'agarra el banyista.

Al mateix temps, s'activa el servei i des de salvament ixen amb una llanxa fins al lloc per a rescatar al banyista i portar-lo a la riba on serà atès pels mitjans sanitaris.

Pujar