elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Troben en un iot de Santa Pola més de dues tones de haixix

Troben en un iot de Santa Pola més de dues tones de haixix
  • Els detinguts pertanyen a una organització considerada perillosa

MÉS FOTOS
Troben en un iot de Santa Pola més de dues tones de haixix - (foto 2)

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut als sis integrants d'una organització criminal, que romanien amagats en diverses localitats d'Alacant i Múrcia, després de l'aprehensió, el mes de març passat de 2,5 tones de fardells d'haixix en un iot a Santa Pola.

Fruit de l'anàlisi contínua que realitza la Guàrdia Civil entorn de la infraestructura nàutica de les costes de la província, l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Guàrdia Civil d'Alacant va detectar el mes de març passat de 2021, l'existència d'una embarcació que va induir a sospites als agents.

Si bé els titulars pretenien fer-la passar per un vaixell pesquer, els agents van poder comprovar que no es dedicava a tal activitat. A conseqüència de les perquisicions, van esbrinar a més que aquesta embarcació podia haver realitzat, en altamar, una descàrrega de mercaderia a una altra, possiblement de droga. Així les coses, el passat 23 de març, la Guàrdia Civil va sol·licitar a l'Autoritat Judicial el registre de l'embarcació, un iot, de bandera espanyola, encallat en el port de Santa Pola. En el seu interior la Guàrdia Civil va localitzar més de 2.400 quilograms d'haixix, ocults entre 50 bidons de gasoil, de plàstic de color blau, de 50 litres de capacitat cadascun, així com en 23 fardells d'arpillera, unes bosses de tèxtil d'estopa.

Després de diversos mesos d'intensives investigacions, i a través de l'anàlisi de les evidències que anaven obtenint els agents, es va poder constatar l'existència darrere de la localització d'aquesta embarcació, d'un entramat criminal assentat a les províncies d'Alacant i Múrcia, dedicat al narcotràfic.

Per aquests motius, una vegada van estar plenament identificats els membres de la banda, i localitzat el seu parador, ja que després de la confiscació dels 2.400 quilograms d'haixix en el iot, havien tractat d'ocultar-lo, l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Guàrdia Civil d'Alacant, amb el suport de la Patrulla de Fiscal i Davanteres (PAFIF) de Cap de Pals i força del Lloc de San Javier, de la Regió de Múrcia, van procedir el passat dia 13 de maig a la detenció dels sis integrants de la banda.

Quatre membres van ser detinguts a Cartagena. La resta de detencions es van produir, una a Santa Pola (Alacant), i l'altra en la Mànega de la Mar Menor (Regió de Múrcia).

Han sigut detinguts sis homes d'edats compreses entre 25 i 69 anys. Són cinc espanyols i un albanès, als quals se'ls imputen un delicte contra la salut pública i un altre de pertinença a organització criminal. Alguns dels membres de la banda compten amb múltiples antecedents per tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, i fins i tot, a un d'ells, li consta un homicidi en 2007, comès a Espanya.

Es tracta d'una organització considerada perillosa, a la vista del llarg historial i tipologia d'antecedents que li consta als integrants del grup, al que se suma la possessió il·lícita d'armes de foc, adquirides en el mercat negre.

Després de ser posats a la disposició de l'Autoritat, el Jutjat d'Instrucció número 1 d'Elx ha decretat l'ingrés a la presó per a tres dels detinguts, sent un d'ells el líder. La resta, ha quedat en llibertat sota mesures cautelars.

Pujar