elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Santa Pola serà seu de la 1ª Prova Copa Marxa Nòrdica de la Comunitat Valenciana

Santa Pola serà seu de la 1ª Prova Copa Marxa Nòrdica de la Comunitat Valenciana
  MÉS FOTOS
  Santa Pola serà seu de la 1ª Prova Copa Marxa Nòrdica de la Comunitat Valenciana - (foto 2)

  Santa Pola acollirà el dia 10 de febrer la I Prova Copa de Marxa Nòrdica de la Comunitat Valenciana, organitzada pel Grup Kordino d'esports de muntanya i escalada, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Pola i la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV). Esta prova esportiva es troba dins del calendari oficial federatiu i és la primera que se celebra a Santa Pola, però també la primera copa de la Comunitat i d'Espanya.

  El traçat tindrà una longitud d'11,6 quilòmetres i un desnivell de 146 metres per la serra de Santa Pola, en un circuit que transita per pistes, camins i sendes. Serà un traçat circular de dues voltes, amb eixida a les 16 hores des del Poliesportiu José Antonio Alemany de Gran Alacant i meta en el mateix lloc. Durant tot el recorregut, les persones voluntàries i àrbitres vigilaran que es complisca el reglament per a competicions de Marxa Nòrdica de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME), disponible a la seua pàgina web.

  Esta pràctica procedent dels països nòrdics va ser reconeguda com a esport fa només dos anys i des d’eixe moment està evolucionant cada vegada més al món de la competició, si bé està molt vinculada a l'àmbit de la salut pels seus beneficis de cara a la rehabilitació i al treball de la motricitat.

  Tant el president del Grup Kordino, Luís Alfonso García Aragonés, com el president de la FEMECV, Francisco Durá Sempere, han agraït a l'Ajuntament de Santa Pola la confiança dipositada per impulsar esta prova, així com a totes les persones voluntàries i marques col·laboradores. Esta prova, han assegurat, és una oportunitat per donar a conéixer una mica més de Santa Pola i consideren que es tracta d'un lloc especialment apropiat per a la marxa nòrdica.

  S'obsequiarà als participants amb una borsa de productes de part del club i patrocinadors, i hi haurà tant medalles com a premis en metàl·lic pels tres primers, de 400€, 200€ i 100€. Les inscripcions tenen un cost de 10 euros per persona i poden realitzar-se a través de la pàgina web de la FEMECV i de Mychip. El termini està obert fins al dia 8 de febrer i podran participar aquelles persones que disposen de llicència federativa.

  Pujar