elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més Santa Pola proposa incloure als Pressupostos finançament per a comprar immobles i ampliar el Parc Municipal de Vivenda

Més Santa Pola proposa incloure als Pressupostos finançament per a comprar immobles i ampliar el Parc Municipal de Vivenda
  • La formació critica “la inacció” en matèria de vivenda del govern del Partit Popular des de l’any 2019

Més Santa Pola ha presentat una moció al Ple ordinari de gener en la que es demana que s’incloga, als pròxims Pressupostos Municipals de 2024, una partida d’inversió per a que l’Ajuntament puga entrar al mercat de compravenda de vivendes a adquirir aquells immobles que el Consistori considere interessants pel seu preu i/o característiques.

D’esta manera, la formació vol que s’amplie el Parc Municipal de Vivenda, “que és extremadament escàs i ni tan sols permet atendre a situacions crítiques d’emergència, com desnonaments sense alternativa habitacional, o dones víctimes de violència masclista que no tenen cap vivenda on refugiar-se”, asseguren.

En esta moció, Més Santa Pola també demana que l’Ajuntament signe amb la Generalitat la cessió dels drets de tanteig i retracte. Una figura que permetria al Consistori exercir un dret preferent en l’adquisició d’immobles en determinades operacions de compravenda, habitualment aquelles en què estan involucrats bancs o “fons voltors”. La formació critica que el govern del Partit Popular s’haja negat en repetides ocasions a signar esta cessió, així com a participar en el Pla ADHA, una convocatòria de subvencions de la Generalitat per a finançar fins el 100% les compres per a ampliar els parcs públics de vivenda dels ajuntaments.

Per al regidor de Més Santa Pola, Esteve Ruiz, “el govern del Partit Popular ha de decidir si va a vendre Santa Pola a especuladors, rendistes, bancs i fons voltors, o va a governar per a la gent que vivim al municipi i volem seguir vivint aquí”. Recrimina també “la total inacció del PP en matèria de vivenda”, assenyalant la seua dificultat d’accés com “un dels problemes més greus que té Santa Pola” i demana que l’Ajuntament prenga totes les mesures que puga per a pal·liar esta situació, “perquè si no ho fa, caldrà preguntar-se per a què i per a qui estan governant”.

 

Pujar