elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més Santa Pola denuncia que el Partit Popular vol executar la major pujada d’impostos en dècades al municipi

Més Santa Pola denuncia que el Partit Popular vol executar la major pujada d’impostos en dècades al municipi
  • El govern del PP ha convocat un Ple extraordinari este dimecres per a pujar un 28,2% l’IBI i un 20% la taxa de brosses

Més Santa Pola ha denunciat hui que el govern del Partit Popular en l’Ajuntament ha convocat un Ple extraordinari, este dimecres 8 de novembre, amb la intenció d’aprovar una pujada en l’Impost de Béns Immobles (IBI) del 28,2% i del 20% en la taxa de brosses. Segons la formació es tracta de “la major pujada d’impostos en Santa Pola en dècades”.

“No hi ha precedents propers d’una pujada d’impostos tan enorme i tan indiscriminada. Ens hauríem de retrotraure a l’inici de la democràcia en els anys 80”, asseguren des de la formació. Segons les propostes que ha elevat el govern del Partit Popular als diferents grups municipals per a la seua votació el pròxim dimecres, el tipus de gravamen de l’IBI urbà pujarà del 0,663 al 0,85, és a dir un 28,2%, mentre que la taxa de brosses s’incrementarà un 20% per a totes les persones propietàries de vivendes i de comerços, independentment de l’activitat que desenvolupen i dels residus que generen.

“Estem parlant de que una persona que paga ara mateix 350€ d’IBI passarà a pagar l’any que ve quasi 450€. És una autèntica salvatjada sense absolutament cap justificació”, denuncia el regidor de Més Santa Pola, Esteve Ruiz. “És inevitable pensar que esta pujada està relacionada amb l’increment de fins el 70% dels sous dels regidors del govern que va aprovar el PP amb la seua majoria absoluta este estiu”, afegix Ruiz.

Per a la regidora de Més, Anna Antón, “esta vergonyosa pujada d’impostos és el resultat de no saber governar”. “No són capaços ni de quadrar un pressupost i tampoc volen privar-se de despilfarrar diners en activitats molt qüestionables, per tant opten per la via fàcil: incrementar els impostos a tota la ciutadania de manera indiscriminada, sense diferenciar per nivell de renda o pel tipus d’activitat que desenvolupen”, denuncia Antón.

Més Santa Pola anuncia que votarà en contra de l’augment d’impostos i critica la hipocresia del Partit Popular, “que sempre diu que vol baixar els impostos i al final s’ha convertit en el partit que més els ha pujat en tota la història de la democràcia”.

Pujar