elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més Santa Pola demana “revertir les retallades en Igualtat dels últims anys” en els pròxims pressupostos municipals

Més Santa Pola demana “revertir les retallades en Igualtat dels últims anys” en els pròxims pressupostos municipals
  • La formació ha presentat una moció per a commemorar el 8M en la que demanen “recuperar l’impuls perdut amb les polítiques d’Igualtat”

Més Santa Pola vol que el govern municipal del Partit Popular “es prenga seriosament” les polítiques d’Igualtat entre dones i homes. La formació ha presentat una moció pel 8 de març, Dia Internacional de les Dones, en la que proposa una sèrie de mesures encaminades a “recuperar les inversions perdudes estos últims anys en matèria d’Igualtat i tornar a posar al feminisme en les prioritats de l’acció del govern municipal”.

La moció, que es debatrà este dijous 29 al Ple de l’Ajuntament de Santa Pola, recull propostes com la creació d’una “Aula Violeta” que servisca com a punt de trobada i centre d’informació per a les dones del municipi, i com a espai per a desenvolupar l’activitat de les associacions feministes i de la regidoria d’Igualtat; l’organització de tallers afectivosexuals en col·laboració amb els centres educatius; o la convocatòria del Consell d’Igualtat i Diversitat.

A més de les propostes de caràcter municipal, Més Santa Pola també demana a la Generalitat que continue amb la tramitació de la Llei Valenciana d’Igualtat de Gènere, i que execute un pla contra la bretxa salarial. Per altra banda, insten al govern de l’Estat a que comence la tramitació de la Llei de Cures anunciada en l’acord de govern entre PSOE i Sumar que, entre altres coses, conté l’ampliació dels permisos de maternitat i paternitat.

“Avançar en feminisme significa avançar en el progrés de tota la societat”, afirma Anna Antón, regidora de Més Santa Pola. “Des de l’any 2019 les polítiques d’Igualtat en Santa Pola han quedat clarament en un segon pla, impulsades només per l’esforç de les treballadores de l’Ajuntament, moltes vegades en condicions prou precàries”. “Els pròxims pressupostos municipals seran clau per a saber si el govern del Partit Popular va a continuar pel camí que li marquen alguns elements d’ideologia ultra, o va a rectificar i aspirar a ser un govern de tota la ciutadania santapolera”, assenyala Antón.

 

Pujar