elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més Santa Pola alerta que el descontrol amb els apartaments turístics està “expulsant” a la població del municipi

Més Santa Pola alerta que el descontrol amb els apartaments turístics està “expulsant” a la població del municipi
  • La confluència demana al govern del Partit Popular mesures per a regular els allotjaments turístics

Més Santa Pola ha demanat hui al govern del Partit Popular en l’Ajuntament que “prenga consciència del problema i comence a regular l’augment descontrolat d’apartaments turístics en Santa Pola”. La confluència afirma que “l’enorme creixement dels allotjaments turístics en els últims anys està disminuint i encarint l’oferta de pisos de lloguer per a tot l’any, provocant que molta gent de Santa Pola, la major part joves, se n’haja d’anar a viure fora del municipi, especialment a Elx”.

Segons les dades que aporta Més Santa Pola, el municipi ja acumula més de 1.500 apartaments turístics en actiu, sense comptar amb els tradicionals lloguers de quinzenes o mesos d’estiu, “més difícils de quantificar”, apunten des de Més.

“Llogar un pis tot l’any en Santa Pola ja era complicat abans, però ara que tenim 1.500 «mini hotels» és directament quasi impossible: estem contínuament en els rànquings de municipis amb majors increments dels preus dels lloguers de tota Espanya”, lamenten en la formació.

En paraules del regidor de Més Santa Pola, Esteve Ruiz, “Santa Pola està expulsant a la seua joventut i s’està convertint, a poc a poc, en un parc temàtic per a turistes; en un poble sense identitat, un simple lloc de pas”. “A llarg termini, ens enfrontem també a un desastre econòmic si no fem res”, alerta Esteve.

La confluència demana al govern municipal del PP que “no es pose de perfil davant d’este problema que amenaça la pròpia sostenibilitat en el temps de Santa Pola”: “L’Ajuntament té competències per a regular la concessió de llicències d’apartaments turístics, només fa falta voluntat política”. “Estem immersos en una situació molt greu, posar-li solució no hauria d’entendre de colors polítics”, manifesten.

Pujar