elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més Santa Pola aconseguix la unanimitat del Ple perquè tornen les banderes LGTBI i feministes al balcó de l’Ajuntament

Més Santa Pola aconseguix la unanimitat del Ple perquè tornen les banderes LGTBI i feministes al balcó de l’Ajuntament
  • La confluència santapolera va consensuar amb tots els grups municipals la seua moció per a reforçar la lluita contra la violència masclista i el suport al col·lectiu LGTBI

Una moció de Més Santa Pola, consensuada “in extremis” durant el Ple de l’Ajuntament del municipi celebrat ahir dimecres 26 de juliol, ha aconseguit el compromís de tots els grups municipals perquè es tornen a penjar al balcó de l’Ajuntament, més de 4 anys després, la bandera LGTBI i pancartes reivindicant la igualtat entre dones i homes. Les banderes es penjaran durant la setmana de l’Orgull, i en les setmanes del 8 de març i del 25 de novembre, respectivament.

La confluència expressa la seua “satisfacció” per haver pogut generar esta entesa unànime després d’unes negociacions que qualifiquen com a “molt complicades”, i destaca el “lideratge” demostrat per Més Santa Pola a l’hora de fer possible grans acords que facen avançar el municipi.

La declaració finalment consensuada també inclou altres qüestions d’importància, com ara guardar un minut de silenci abans de cada Ple ordinari en memòria de les dones assassinades per violència masclista, reforçar la plantilla de Serveis Socials dedicada a l’atenció de dones víctimes de violència masclista, o ampliar a tot l’any l’agenda d’activitats per a conscienciar i sensibilitzar en el respecte a la comunitat LGTBI i en la igualtat entre dones i homes.

Per a la regidora de Més Santa Pola, Anna Antón, “Santa Pola dona un pas cap a la normalitat, després d’uns últims anys plens d’accions confuses i contradictòries en matèria LGTBI i d’igualtat entre dones i homes per part de l’Ajuntament, i amb una sensació de falta de voluntat i d'interès que la ciutadania no ha entès mai”. “Acaba de començar la legislatura i ja ha quedat clar que Més Santa Pola som la força capaç d’aglutinar majories i de fer que el poble progresse”, afegix Antón.

Pujar