elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Santa Pola accepta la delegació de competències de la Conselleria d'Educació per al Pla Edificant

Santa Pola accepta la delegació de competències de la Conselleria d'Educació per al Pla Edificant

  Avui s'ha aprovat per unanimitat en el ple extraordinari l'acceptació de la delegació de competències per al Pla Edificant, que actuarà en diferents col·legis de la vila marinera.

  Les memòries lliurades contemplaven actuacions en set col·legis i la nova construcció de l'IES para Gran Alacant, encara que de moment han enviat la delegació de competències de cinc col·legis, quedant pendents dos, que són Joanot Martorell i José Garnero. La Regidora d'Educació, María Dolores Tomás, ha explicat que "falta que ens envien les propostes de resolució, perquè les memòries estan lliurades dins del termini i en la forma escaient".

  "Les actuacions que es realitzaran en els cinc col·legis són les que es van proposar en les memòries, consensuades amb els equips directius dels centres docents locals, ja que es consideraven prioritàries", ha afirmat María Dolores Tomás.

  El CEP Azorín rebrà 69.325,14 euros que es destinaran a l'execució de la renovació de l'asfaltat i a una escala d'evacuació d'emergència.

  En el CEIP Ramón Cuesta substituirà la pèrgola de fusta per una metàl·lica, al que s'han destinat 10.534,20 euros.

  Al CEIP Vicenta Ruso s'han destinat 62.284,28 euros per a la instal·lació d'una pèrgola metàl·lica en la zona de pati, l'adequació del clos perimetral del centre i la substitució de les portes d'evacuació.

  El CEIP Cervantes és el que més diners rebrà, "perquè ja té 40 anys i necessita diferents actuacions", ha explicat la Regidora d'Educació. Aquestes actuacions són la renovació dels banys, el reasfaltat de vial d'accés, l'adequació del clos i la substitució de radiadors i sistema de calefacció. S'han destinat en total 273.082,79 euros.

  I, finalment però no menys important, el CEIP Verge de Loreto, que compta amb 78.128,36 euros per a la substitució de la fusteria d'alumini exterior i per a l'adequació del clos perimetral del centre.

  Actualització sobre l'estat del segon CEIP per a Gran Alacant

  Així mateix, María Dolores Tomás, també ha recordat que els requeriments que Conselleria demanava per a la construcció del segon col·legi de Gran Alacant ja s'estan duent a terme. "Ens demanaven la modificació puntual del sòl, que ara és dotacional educativa, també l'informe de salut pública i el projecte d'urbanització de vials. Aquest últim, ja ha sigut redactat i, demà com a màxim, li l'enviarem a Conselleria".

  L'execució del projecte d'urbanització de vials "pot fer-se al mateix temps que s'està construint el col·legi", ha explicat la Regidora, "i hem de pressupostar-ho per a l'anualitat 2019, amb una quantitat d'1.340.188,81 euros. L'Ajuntament està a l'espera d'obtenir, al llarg d'enguany, uns ingressos relatius al deute de Massa, amb els quals es faria front a aquest gasto".

  Pujar