elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rescaten en la mar a una família a la deriva després de naufragar la seua embarcació a Santa Pola

Rescaten en la mar a una família a la deriva després de naufragar la seua embarcació a Santa Pola
  • L'embarcació es trobava bolcada i mitjà afonada, quedant a la vista una xicoteta part, sobre la qual els agents van trobar a dos homes i tres dones

  • Dos menors d'edat van ser rescatats per l'usuari d'una moto aquàtica que es trobava pròxim al lloc

  • Una de les dones rescatades, va haver de ser atesa en port per un colp al cap

MÉS FOTOS
Rescaten en la mar a una família a la deriva després de naufragar la seua embarcació a Santa Pola - (foto 2)
Rescaten en la mar a una família a la deriva després de naufragar la seua embarcació a Santa Pola - (foto 3)
Rescaten en la mar a una família a la deriva després de naufragar la seua embarcació a Santa Pola - (foto 4)

Efectius de la Guàrdia Civil d'Alacant, per mitjà de l'embarcació “Riu Oja”, han rescatat als membres d'una família que es trobaven agarrats sobre el casc bolcat i mitjà afonat d'una embarcació recreativa. Després del rescat tots ells van ser portats al port de Santa Pola, on un membre de la família va rebre una assistència sanitària per un colp al cap.

Els fets es van iniciar el 17 de juliol sobre les 15.15 hores, quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement que una embarcació recreativa es trobava sotsobrada a 1 milla al S-E de la costa de Santa Pola, estant sobre el casc diverses persones.

Per això, efectius de la Guàrdia Civil d'Alacant en la patrullera “Riu Oja” van iniciar la cerca dins de la mar i, en pocs minuts, van localitzar l'embarcació enfront de les platges de Santa Pola.

L'embarcació es trobava bolcada i mitjà afonada, quedant a la vista una xicoteta part, sobre la qual els agents van trobar a dos homes i tres dones, tots ells majors d'edat, de nacionalitat espanyola i membres d'una mateixa família que es van trobar agarrats a la barca.

Després de pujar-los a l'embarcació de rescat, un dels auxiliats va comunicar als agents que en l'embarcació en el moment que va bolcar, anaven dos menors d'edat, però que aquests van ser rescatats i traslladats a port per l'usuari d'una moto aquàtica que es trobava pel lloc.

Els agents van traslladar al port de Santa Pola a tota la família rescatada, on es van trobar amb els dos menors rescatats prèviament per l'usuari de la moto aquàtica. A més una de les dones rescatades va ser atesa per un colp al cap, causat per la bolcada de l'embarcació

Una vegada en port, els agents van poder comprovar que el possible motiu pel qual va bolcar l'embarcació va poder haver-se d'al fet que el patró de l'embarcació no havia desplegat l'orsa. L'orsa és una xicoteta quilla replegable que pivota en una obertura en el casc d'una embarcació.

La Guàrdia Civil, davant aquesta mena d'accidents, aconsella:

● Tinga al dia la seua titulació nàutica i la documentació reglamentària. Comprove el bon estat i funcionament de l'embarcació, comunicacions i altre equipament.
● S'han de complir els requisits legals per a la seua utilització: matriculació, subscripció d'assegurança obligatòria i llicència de navegació.
● No embarque més tripulants que els permesos.
● El telèfon gratuït d'emergències (900 202 202) permet avisar d'una situació de perill en la mar albirada des de terra. Assegure la seua embarcació i els seus tripulants.
● Davant qualsevol eventualitat o si precisa d'un remolc disposar d'una assegurança és important.

Pujar