elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
RESCAT SANTA POLA

Rescatades les 9 persones que anaven en una embarcació a la deriva a Santa Pola

Rescatades les 9 persones que anaven en una embarcació a la deriva a Santa Pola
  • El patró va posar en risc als usuaris de l'embarcació al no portar jupetins salvavides suficients ni les bengales obligatòries per a poder emetre els senyals de socors

Efectius de la Guàrdia Civil i de la Creu Roja han rescatat una embarcació que s'havia quedat a la deriva a una milla enfront de la platja del Pinet de la localitat de Santa Pola. A més, s'han posat fora de perill a tots els seus ocupants, inclòs el patró, en el port d'aquesta localitat.

Els fets es van iniciar dimarts passat 27 de setembre, sobre les 18.30 hores, quan la Guàrdia Civil i la Creu Roja van tindre coneixement que una embarcació amb 9 passatgers es trobava a la deriva amb males condicions de la mar.

Arribats al lloc, tant l'embarcació del Servei Marítim de la Guàrdia Civil, el patruller Va riure Oja, com l'embarcació de Salvament Marítim de Creu Roja amb base en Santa Pola, denominada LS-Naos, van localitzar una llanxa a la deriva, sent de bandera polonesa. En la part de la coberta, es trobaven sis homes, tots ells de nacionalitat polonesa excepte un que era espanyol, a més de dues dones poloneses.

Alguns dels passatgers es trobaven en estat d'ansietat, pel fet que un colp de mar havia introduït una certa quantitat d'aigua en el casc del vaixell i, d'altra banda, el motor de l'embarcació no funcionava de manera correcta. A més, el canvi extrem de les condicions mediambientals, que havia sorprés el patró de l'embarcació, no va fer més que empitjorar el retorn a port.

Després d'una operació coordinada entre la Guàrdia Civil i Creu Roja, es va aconseguir remolcar l'embarcació al port de Santa Pola, posant fora de perill als passatgers i al patró de l'embarcació.

Una vegada en terra, els agents van poder comprovar com l'embarcació únicament portava 4 jupetins salvavides, quan havia de portar un per cada ocupant. A més, tampoc portava bengales preceptives per a poder emetre senyals de socors, quan són obligatòries portar tres bengales en navegar per aquesta mena de zona costanera.

Després de retornar-li l'embarcació al patró, se li va comunicar in situ que s'adonaria dels fets ocorreguts i de les deficiències trobades en l'embarcació a Capitania Marítima d'Alacant.

La Guàrdia Civil recorda la importància i necessitat de portar sempre els jupetins salvavides homologats per a la totalitat de les persones embarcades, així com de portar les bengales necessàries per a poder emetre els senyals de socors en cas de ser necessàries. A més, una bona planificació de la navegació abans d'eixir a solcar la mar, pot evitar que el canvi de l'estat de la mar ens puga sorprendre.

MÉS FOTOS
Rescatades les 9 persones que anaven en una embarcació a la deriva a Santa Pola - (foto 2)
Rescatades les 9 persones que anaven en una embarcació a la deriva a Santa Pola - (foto 3)
Rescatades les 9 persones que anaven en una embarcació a la deriva a Santa Pola - (foto 4)
Rescatades les 9 persones que anaven en una embarcació a la deriva a Santa Pola - (foto 5)
Pujar