elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"El Rap de la Memòria", un projecte intergerencional que acosta a majors i a joves de Santa Pola

"El Rap de la Memòria", un projecte intergerencional que acosta a majors i a joves de Santa Pola
  MÉS FOTOS
  "El Rap de la Memòria", un projecte intergerencional que acosta a majors i a joves de Santa Pola - (foto 2)
  "El Rap de la Memòria", un projecte intergerencional que acosta a majors i a joves de Santa Pola - (foto 3)

  Santa Pola va realitzar un projecte intergeneracional durant els dies 15 i 22 de maig, organitzat pel Departament de Salut Municipal de l'Ajuntament, el Racó Jove i l'associació Tindaya Educació. L'objectiu d'aquest projecte és reduir la bretxa generacional entre les persones de la tercera edat i la joventut del municipi a través del treball cooperatiu entre tots dos col·lectius.

  Durant la primera sessió, es va fer un repàs als principals estils musicals des dels anys 50 fins a l'actualitat, a través d'una activitat participativa i amena. El ponent va ser el productor musical Rafael Espinosa, també conegut com Dj Orujo. L'estil musical en el qual Rafael va aprofundir va ser el rap, molt famós entre els joves, i pràcticament desconegut per a la tercera edat. Els participants van aprendre el seu origen, filosofia i els tipus de rap que poden trobar, entre altres coses. Al final de la sessió va haver-hi una xicoteta actuació musical del raper de Santa Pola Yenai Serrano, més conegut com Neko.

  El segon dia es va reservar per a crear grups de treball i realitzar una cançó de rap, que es va titular “El rap de la memòria”, ja que aquesta iniciativa s'engloba dins de les activitats del Taller de la Memòria. Tant Rafael Espinosa com Neko van ajudar els majors a compondre i gravar la cançó amb mètodes i tecnologia professional.

  Amb aquest projecte es pretén acostar a les persones majors i a les adolescents, dos col·lectius tradicionalment allunyats, per a crear una societat més cohesionada i fomentar climes d'enteniment i comprensió, la millora de l'autoestima i la desestimació de prejudicis entre col·lectius de la població.

  En total, en els dos dies que va durar l'activitat, van participar 50 persones, entre ells els usuaris del taller de memòria i diversos joves del Racó Jove.

  Complementant aquesta activitat, el taller de memòria continuarà treballant el rap i afegint estrofes compostes per les persones majors.

  Pujar