28 d’octubre de 2020 28/10/20

Març s'omple d'activitats a Santa Pola per a commemorar el Dia Internacional de la Dona

Març s'omple d'activitats a Santa Pola per a commemorar el Dia Internacional de la Dona - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Març s'omple d'activitats a Santa Pola per a commemorar el Dia Internacional de la Dona - (foto 2)
  Març s'omple d'activitats a Santa Pola per a commemorar el Dia Internacional de la Dona - (foto 3)

  La Regidoria d'Igualtat ha presentat la programació entorn al dia Internacional de la Dona, aquesta programació començarà el 6 es març i s'estendrà fins al dia 20. Samuel Ortiz, regidor d'Igualtat, ha explicat que aquestes activitats "es componen d'una integració de propostes de participació ciutadana, moviments socials i moviments culturals i artístics."

  El 6 de març a les 19.00 hores tindrà lloc una concentració en la plaça de la Glorieta, contra les violències masclistes, que organitza la Plataforma 'Voces' Feminista de Santa Pola. A més de la concentració, també tindran taules informatives sobre la vaga del 8 de març i tallers participatius.

  Un dia després, el set de març, a les 20.00 hores s'inaugurarà l'exposició "Con M de Mujer", a càrrec de l'Associació Fotogràfica de Santa Pola, a la Sala d'Exposicions de la Casa de la Cultura, que estarà allí fins al 31 de març.

  El 8 de març, Dia de la Dona, se celebrarà un acte institucional enfront de la porta de l'Ajuntament, en la Plaça de la Constitució, que rep el nom de "Entre totes, tot", i que començarà a les 12.00 hores. En ell es presentarà una llista de carrers municipal amb noms de dones, tant representatives de la vila marinera com històriques de la resta del món. A més, l'edil d'Igualtat, ha volgut recordar que "aqueix dia hi ha manifestacions a Alacant, a les 19.00 hores i a Elx, a les 20.00 hores".

  La Setmana de la Dona continua el 9 de març. Començarà a les 19.00 hores amb l'obra de teatre "Dones com jo", a càrrec de Teatre Sambori, situat en la Glorieta, aquest acte s'emmarca dins dels festejos del 30 aniversari de la Companyia Internacional Teatre Sambori.

  En ell participa un grup de 45 dones pertanyents a una desena de col·lectius i plataformes socials com ho són: MillorArt, Dones Gitanes, professorat de l'IES, Ràdio Comunitària o Nou Ressorgir, entre altres. Aquest és un homenatge a les dones de tots els temps, un projecte multidisciplinari que s'acosta més a una performance. En ell tenen cabuda tot tipus de dones, vengen d'on vinguen i tinguen l'edat que tinguen.

  A les 20.15 Valeriano Venneri, Historiador i crític d'art, donarà una conferència en el Baluard del Duc, titulada "Leonardo i la figura femenina". A nivell internacional se celebra els 500 anys de la mort de Da Vinci i la Càtedra Arquebisbe Loaces d'Alacant ha volgut que Santa Pola siga també l'epicentre d'aquesta celebració. A partir de l'anàlisi de diferents obres d'art s'aprofundirà en el paper de la dona en la història de l'art i sobretot en l'obra de Leonardo.

  I per a tancar la jornada del dissabte 9 de març, a les 21.00 hores tindrà lloc el concert "Dues veus, un cor feminista" amb María Ruíz i Pilu Velver.

  A tot això se li suma el 20 de març l'obra de teatre "Maicromachismos", que organitza l'IES Santa Pola per a tots els cursos de quint de primària.

  Pujar