elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'institut Santa Pola, en l'Olimp de la Geografia i la Història

L'institut Santa Pola, en l'Olimp de la Geografia i la Història
  • Els alumnes de l'IES d'esta localitat alacantina van aconseguir huit premis en les recents Olimpíades del Saber i Científiques de la Universitat d'Alacant

MÉS FOTOS
L'institut Santa Pola, en l'Olimp de la Geografia i la Història  - (foto 2)
L'institut Santa Pola, en l'Olimp de la Geografia i la Història  - (foto 3)

És la primera vegada que algun centre de Santa Pola aconseguix tal quantitat de guardons en unes olimpíades en què competixen tots els estudiants de la província d'Alacant. Però l'IES Santa Pola ha fet història a l'alçar-se amb huit guardons en les Olimpíades del Saber i Científiques de la Universitat d'Alacant.

Este centre i el seu departament de Geografia i Història van aconseguir els tres primers llocs en les II Olimpíades d'Estudis Àrabs i Islàmics del passat 6 d'abril. Amb treballs tutoritzats pel professor Tomás Antonio Andreu González, els alumnes Daniel Fuentes García amb l'exposició i defensa d'un panell educatiu sobre Tunis '¿El camí cap a la democràcia?' va ser guardonat amb el primer premi; Silvia García Pastor amb 'Art marroquí' va obtindre el segon premi mentres que Imante Gourada va aconseguir el tercer guardó amb un treball sobre gastronomia marroquina.

Però encara hi ha més. En el recent curs en la IX Olimpíada de Geografia, l'alumne Daniel Fuentes García va obtindre el segon premi en la categoria individual i Lamberto Ruiz un dels accèssits. A més Daniel Fuentes es va classificar per a l'Olimpíada Nacional celebrada a Santiago de Compostel·la. Per centres l'IES Santa Pola va ser el millor dels equips participants.

De la mateixa manera este centre va participar en la VII Olimpíades d'Història on Daniel Fuentes García va aconseguir el tercer lloc en la categoria individual i es va aconseguir també el premi en la categoria grupal amb l'equip compost per Daniel Fuentes i Ren-Jie Qu-Lin, premi atorgat per l'Institut de Cultura Juan Gil-Albert. Pròximament els alumnes, professors, direcció i mares i pares d'estos alumnes assistiran a la gala de premis que la Universitat d'Alacant organitza per als centres premiats.

Pujar