elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alumnat de l'IES Santa Pola aprendrà a construir drons socials i presentarà els seus projectes en La Fira Aèria

L'alumnat de l'IES Santa Pola aprendrà a construir drons socials i presentarà els seus projectes en La Fira Aèria
  MÉS FOTOS
  L'alumnat de l'IES Santa Pola aprendrà a construir drons socials i presentarà els seus projectes en La Fira Aèria - (foto 2)

  La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Santa Pola juntament amb El Caleidoscopio, Start Up de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, donen el tret d'eixida a la Fira Aèria, un projecte d'innovació educativa que el seu objectiu és que joves d'entre 12 i 18 anys aprenguen a construir drons amb una fi social o mediambiental d'impacte positiu per al seu entorn. En aquest projecte participarà l'alumnat de l'IES Santa Pola.

  Aquesta proposta busca fomentar vocacions tecnològiques, així com l'apoderament tecnològic dels joves estudiants d'ESO i Batxiller, mitjançant la construcció d'un dron i la reflexió sobre la tecnologia en el seu conjunt, com una potent eina per a millorar l'entorn humà, i no únicament com un objecte de consum.

  La primera etapa del projecte serà la formació dels professors inscrits de l'IES Santa Pola, que es desenvolupa en les oficines centrals del Caleidoscopio a Alacant i finalitzarà al gener de 2019. A més, en aquesta seu es formen també els professors d'altres instituts propers, com per exemple Crevillent o Mutxamel. Una vegada finalitzat el procés de formació del personal docent, aquest s'encarregarà de guiar al seu alumnat en el desenvolupament d'un projecte. Seran ells els que formen als seus estudiants i junts construïsquen un dron, que haurà de realitzar activitats de benefici comú per a l'entorn local.

  El 24 de maig culminarà aquest projecte, es convocarà a tots els centres participants a presentar els seus treballs en La Fira Aèria, un esdeveniment que tindrà lloc en l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant. Ací els participants hauran de dissenyar i construir els stands on mostrar a la resta de participants les bondats socials i artístiques de les seues drons, i realitzar una ponència explicant com han gestionat el projecte i en què consisteix. L'esdeveniment finalitzarà amb una exhibició de vol de tots els drons presentats en la Fira.

  Pujar