elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament acosta a Gran Alacant un curs teòric-pràctic sobre violència de gènere i defensa personal

L'Ajuntament acosta a Gran Alacant un curs teòric-pràctic sobre violència de gènere i defensa personal
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament acosta a Gran Alacant un curs teòric-pràctic sobre violència de gènere i defensa personal - (foto 2)
  L'Ajuntament acosta a Gran Alacant un curs teòric-pràctic sobre violència de gènere i defensa personal - (foto 3)

  Este dissabte 3 de març tindrà lloc la primera sessió del curs teòric-pràctic sobre violència de gènere i defensa personal organitzat per Clean Beach, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Pola i amb el vistiplau de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere. El curs inclou dues sessions que tindran lloc els dissabtes 3 i 10 de març al Poliesportiu de Gran Alacant, i està dirigit tant a dones com a homes, xiquetes i xiquets.

  Les sessions començaran a les 10 del matí amb una xarrada a càrrec de Juan Antonio Amorós, Criminòleg especialista en Violència de Gènere. Amorós ha assenyalat que el curs està obert a tot el món perquè es tracta de conscienciació i sensibilització social, "és el que hem de treballar, eixa és la verdadera prevenció. Sempre parlem d'educació, doncs anem a deixar que entren en este curs homes i xiquets perquè també sàpien i aprengen el que és violència de gènere i el que no han de fer". Respecte a les administracions públiques, ha afegit que "cal exigir més a l'Administració en este sentit, perquè falten moltíssims mitjans".

  La part teòrica de la primera jornada tractarà sobre el marc legislatiu i la seua evolució, i es basarà en la Llei Orgànica 1/2004, de Mesures de Protecció Integrals contra la Violència de Gènere, i la Instrucció 7/2016 de la Secretaria d'Estat de Seguretat, per la qual s'estableix el protocol per a la valoració policial del nivell de risc de violència de gènere i de gestió de la seguretat de les víctimes. En esta jornada es parlarà a més del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, drets i mesures policials en la matèria, mentre que en la segona sessió s'abordaran directament les mesures d'autoprotecció que pot prendre la dona que ja ha denunciat, per evitar tornar a ser víctima de maltractaments.

  En la part pràctica, Miguel Ángel Morales impartirà un taller de defensa personal de Bujinkan Ninjutsu, un art marcial japonès ancestral. En el curs tractarà d'ensenyar a soltar-se d'un agarre de braços, de mans, de cos o una estrangulació, amb la finalitat d'evitar una agressió i violació, així com les armes naturals que existeixen per defensar-se. Héctor Blasco, organitzador del taller, ha explicat que assistiran alumnes de tota la província d'este art marcial per a ajudar, ja que al mateix temps els serveix per formar-se.

  Les inscripcions del curs tenen un preu de 3 euros i es poden realitzar a la Casa de Cultura o per WhatsApp al número de telèfon 644054563. Els menors de 14 anys no paguen. Encara que les dues sessions estan relacionades, es pot assistir a una o una altra de manera independent. L'aportació anirà destinada al projecte Clean Beach, dedicat a la conscienciació i sensibilització mediambiental mitjançant jornades voluntàries de neteja de platges i fons marins.

  Pujar