elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Grup Municipal Socialista sol·licita una correcta actuació sobre l'espècie invasora, comunment coneguda com, cua de gat

El Grup Municipal Socialista sol·licita una correcta actuació sobre l'espècie invasora, comunment coneguda com, cua de gat

    El Grup Municipal Socialista denúncia la proliferació i extensió del Pennissetum Setaceum, o com comunament se'l coneix cua de gat, i la deixadesa de l'actual equip de govern per a evitar la seua erradicació.

    Aquesta espècie invasora, cada vegada més estesa en el municipi, va ser atroçment introduïda en la localitat com a planta ornamental. Això és un gran problema per a Santa Pola, ja que és una espècie que s'estén fàcilment i arrasa amb la vegetació autòctona allà per on s'estableix.

    Aquesta planta és capaç de reproduir-se mitjançant llavors, esqueixos i arrels, i és resistent fins i tot al pas del foc. Es requereixen unes directrius tècniques per al maneig, control i eliminació del Pennissetum Setaceum. Una actuació que no s'usa en el nostre municipi. Actualment es passa una desbrossadora tallant quasi al ras de la planta, i sense seguir els passos correctes per a la seua total eliminació, provocant així l'extensió d'aquesta. És tal la propagació de la cua de gat que ja se li pot veure fins i tot en algunes de les nostres platges.

    L'única afirmació positiva que podem traure és que el Partit Popular no fa res perquè una espècie invasora deixe de perjudicar l'entorn natural de la nostra localitat, convertint-se això en un problema tan important, igual que devastador, per a la vegetació autòctona.

    Pujar