elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Grup Municipal Socialista critica la deixadesa del Partit Popular respecte a l'ensulsiada de l'antiga seu del Creu Roja de Santa Pola

El Grup Municipal Socialista critica la deixadesa del Partit Popular respecte a l'ensulsiada de l'antiga seu del Creu Roja de Santa Pola

  L'amiant és un dels components de fibrociment, un material de construcció, que està compost per fibres microscòpiques que poden romandre en l'aire el temps suficient com perquè suposen un gran risc respiratori, arribant a produir malalties tan greus com pot ser el càncer.

  Cert és que des de l'any 2001 a Espanya es va prohibir la comercialització i ús de l'amiant, però ha sigut enguany quan el Govern Central ha decidit realitzar actuacions per a, gradualment, anar eliminant aquest material dels edificis que ho continguen.

  Segons va confirmar Teresa Ribera, ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, els Ajuntaments espanyols hauran de comptar abans de 2023 amb un cens on es recullen els edificis i infraestructures que continguen tal substància, igual que l'elaboració d'un Pla per a la seua eliminació.

  Un clar exemple, en el municipi de Santa Pola, d'edificis que contenen amiant és l'antiga seu de Creu Roja.

  Des del Grup Municipal Socialista, coneixedors de l'estat de la uralita (material on es troba la substància) d'aquesta infraestructura, sol·licitem el mes d'abril la seua retirada. El mes de juliol, des de l'Equip de Govern Local, se'ns va informar que ja tenien l'autorització per a poder demolir l'edifici. Però com tot en aquest executiu local, encara no s'ha fet res.

  Els regidors i regidores socialistes no entenem aquesta despreocupació per part de l'Equip de Govern de Loreto Serrano per no executar les actuacions pertinents com més prompte millor “A cas no saben que és perjudicial per a la salut tots els santapoleros i santapoleras?” Declara l'edil *Paqui García

  Des del mes de juliol, en data de hui, hi ha hagut temps més que suficient per a derrocar-ho, però clar és més fàcil no fer res i després queixar-se públicament que no es va poder realitzar l'actuació per alguna fal·làcia que ni ells mateix es creuen.

  Des del Grup Municipal Socialista tornem a demanar, pública i reiteradament, que es posen en marxa les intervencions corresponents a tal problemàtica, igual que es pose a realitzar el censat de totes les edificacions del municipi que continguen aquesta substància i del Pla per a la seua eliminació.

  Això és una cosa que saben que han de fer des de principis d'any, després vindran els mares meues, les anomenades a companys de corporació per a veure si els poden solucionar la papereta, i les culpes, sempre, seran dels altres.

  Pujar