elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Glorieta de Santa Pola s´omplirà el 31 de març amb les "XXVII Trobades d´Escoles en valencià"

La Glorieta de Santa Pola s´omplirà el 31 de març amb les "XXVII Trobades d´Escoles en valencià"

    Les “XXVII Trobades d'Escoles en Valencià del Baix Vinalopó i Baix Segura” arriben a Santa Pola aquest diumenge 31 de març. Enguany ho eslògan es “Som i serem paraules” en homenatge al lexicògraf i activista cultural Francesc Ferrer i Pastor, ja que gràcies a ell es va recuperar el valencià que havia caigut en desús, tot això ho va aconseguir en publicar un diccionari.

    Encara que els actes d'aquestes trobades començaran el dia 23 con la conferència sobre “La Mare de Déu de la Salut d'Algemesí, Patrimoni de la Humanitat”, continuen durant aquest cap de setmana: el dissabte 30 de març, en la Glorieta, con la lectura de les actes i el lliurament dels Premis Sambori (a les 19.00 hores) i després d'això els Parlaments i l'actuació de Dani Miquel.

    El gran dia, el diumenge 31 de març, també en la Glorieta, s'inauguraran les Trobades a les 10.00 hores, després d'ella actuarà la Colla el Freu, a les 12.30 serà el Parlament de les Autoritats. A les 13:00 el lliurament dels recordatoris i a les 13:30 l’actuació d’Antoni Latour.

    La Glorieta acollirà diferents tallers organitzats per col·legis de Santa Pola, però també uns altres que vénen de poblacions com Elx, Crevillent, Guardamar, Algorfa i Dolores; a més dels centres educatius, altres institucions també oferiran tallers, com ho són Aviva-Santa Pola, la Biblioteca Municipal, Presidència de la Generalitat Valenciana o la Universitat Miguel Hernández, entre altres.

    Pujar