elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La gesta de quatre agents de Santa Pola: 600 quilòmetres de travessia contra l'artritis

La gesta de quatre agents de Santa Pola: 600 quilòmetres de travessia contra l'artritis
  • Tres policies locals i un guàrdia civil duran a terme aquesta aventura per a donar visibilitat a les persones afectades per aquesta malaltia

Una gesta per canals francesos, creuant d'est a oest el país gal, moltes hores de viatge previ en furgoneta i amb l'objectiu de donar visibilitat a una malaltia que no sols afecta a persones d'avançada edat, com és l'artritis, sinó que cada vegada està més estesa entre la població.

L'eixida serà el 6 de novembre i preveuen arribar a la costa atlàntica el 16 del mateix mes, deu dies de travessia a bord d'un caiac.

Així és la travessia en caiac que realitzaran tres policies locals i un guàrdia civil de Santa Pola que arrancarà en Sète (França) fins a Bordeus, gràcies a una iniciativa conjunta de l'Associació Star Spain Intercanvi Policial Internacional i la Coordinadora Nacional d'Artritis, per a donar visibilitat a les persones afectades per aquesta malaltia.

Els membres dels cossos policials han decidit realitzar en caiac la ruta marítima que uneix el Mediterrani amb el Oceáno Atlàntic. Ni més ni menys que 600 quilòmetres de recorregut a través de canals francesos.

Estimen que tardaran uns 10 dies a realitzar-la i dos més entre anar i vindre des de la localitat costanera alacantina. Una ruta que podrà seguir-se en les xarxes socials de l'Associació policial i que esperen tinga un nivell alt de repercussió, per a poder donar la major visibilitat a totes les persones que lluiten diàriament contra aquesta malaltia. Però no aniran ells sols, sinó que els acompanyarà Art, un policia dinosaure de peluix, com a símbol de totes les persones afectades.

Fomentar l'esport i la visa sana

Amb aquesta campanya volen també fomentar l'esport i la vida sana, com a claus essencials de suport per a persones diagnosticades amb aquestes malalties. I, òbviament, deixa clar que el servei policial va més enllà d'una jornada de treball.

“Són poques les persones que saben que l'artritis reumatoide, psoriàsica i la espondiloartritis, entre altres, són patologies autoimmunes que poden sorgir en els primers mesos de vida, en plena adolescència o en edat adulta”, assenyalen en el seu web. I, desafortunadament, indiquen que no es pot previndre, per la qual cosa apareix “si més no t'ho esperes”.

Star Spain Intercanvi Policial Internacional, policies solidaris Davant tant de desconeixement sobre la malaltia, Star Spain Intercanvi Policial Internacional ha decidit posar en marxa una campanya de visibilització, en col·laboració amb la Coordinadora d'Artritis.

 

MÉS FOTOS
La gesta de quatre agents de Santa Pola: 600 quilòmetres de travessia contra l'artritis - (foto 2)
La gesta de quatre agents de Santa Pola: 600 quilòmetres de travessia contra l'artritis - (foto 3)
Pujar