elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estafen 200 euros en un estanc de Santa Pola mentre canviaven bitllets

Estafen 200 euros en un estanc de Santa Pola mentre canviaven bitllets
  • A través d'aquest furt màgic van aconseguir retirar part dels diners lliurats per l'empleada, fent creure a la víctima que encara estava pendent de donar-li'l

La Guàrdia Civil d'Alacant ha investigat a dues persones a les quals se'ls atribueix l'autoria d'un delicte d'estafa sota el procediment conegut com a furt màgic. Després de diversos intents infructuosos, finalment van aconseguir que en un establiment de Santa Pola, una empleada accedira a canviar-los diversos bitllets, aconseguint consumar l'estafa.

El passat 2 de juliol, al matí, diversos comerciants de Santa Pola van cridar a la Guàrdia Civil per a advertir que una persona havia visitat els seus establiments amb la intenció de canviar diners en efectiu, per bitllets d'un altre valor, i que els havia donat la sensació que podia estar intentant enganyar-los. Tots aportaven una descripció coincident i bastant minuciosa. Així que els agents van començar a cercar-ho pels voltants per a comprovar si podia estar relacionat amb algun il·lícit penal.

En un moment donat, els agents van observar a una persona que eixia d'un estanc a tot córrer, i les característiques del qual responien a la descripció aportada pels testimonis. Després d'eixir de l'establiment i després de caminar ràpidament diversos metres, es va introduir en un turisme, on li esperava una altra persona i van emprendre ràpidament la marxa. Convençuts que, efectivament, la seua actitud era sospitosa, van interceptar el vehicle i van identificar als dos ocupants. En una renyonera, l'home al qual van veure eixir de l'estanc, portava 790 euros en bitllets de diferent valor.

Tal com havien suposat, acabava de culminar una estafa en el local del qual eixia quan van donar amb el seu parador. Els agents van trobar a l'empleada de l'estanc nerviosa i molt preocupada: s'acabava d'adonar de què havia sigut víctima d'una estafa. En la seua manifestació, va declarar que l'autor li havia sol·licitat que li canviara uns bitllets de cinc euros en uns altres de diverses fraccions. En comprovar les imatges de la càmera de vigilància, que havia arreplegat tot l'ocorregut, els investigadors van poder comprovar que mentre que la víctima realitzava la transacció, l'estafador, amb gran habilitat, va retirar part dels diners lliurats per l'empleada, fent creure a la víctima que encara estava pendent de lliurar-li'l. Una vegada que ella li va lliurar la resta, pensant que no li ho havia donat tot, l'autor va marxar amb els diners estafats.

Han sigut investigades dues persones com a presumptes autors d'un delicte d'estafa. Es tracta de dos homes de 44 i 47 anys, de nacionalitat romanesa. Han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció d'Elx quedant en llibertat a l'espera de celebració de judici.

Els diners ha sigut intervingut i lloc a disposició judicial. Els 200 euros procedents de l'estafa ocorreguda en l'estanc ha sigut lliurat a la seua legítima propietària. La Guàrdia Civil no descarta la localització d'altres perjudicats.

Aquest mètode d'estafa és conegut com a furt màgic. Consisteix a sol·licitar a l'empleat d'un comerç que treballa amb la caixa registradora, que li canvie un o diversos bitllets de poca quantia. Quan la víctima accedeix a realitzar el canvi, l'autor, que posseeix gran destresa per a fer el canvi sense que el perjudicat arribe a adonar-se, es guardarà part dels diners lliurats com a canvi, fent que la víctima perda part dels diners sense ser conscient de l'engany abans que a l'estafador li done temps a desaparèixer de la seua vista. En un cotxe, en un lloc pròxim, un còmplice espera per a col·laborar a la fugida de l'estafador. Solen ser bandes itinerants, una vegada que han comès el furt en una localitat, marxaran a una altra per a continuar delinquint, i evitar així ser atrapats.

El fet que els comerciants de Santa Pola alertaren a la Guàrdia Civil davant la seua sospita que una persona podia estar cometent una estafa, just quan els fets estaven ocorrent, va facilitar que els agents pogueren localitzar a l'autor abans que li donara temps a donar-se a la fugida.

Pujar