elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La 30 edició de la Mitja Marató de Santa Pola arriba aquest diumenge

La 30 edició de la Mitja Marató de Santa Pola arriba aquest diumenge
  MÉS FOTOS
  La 30 edició de la Mitja Marató de Santa Pola arriba aquest diumenge - (foto 2)
  La 30 edició de la Mitja Marató de Santa Pola arriba aquest diumenge - (foto 3)

  La 30 edició de la Mitjana Marató de Santa Pola està a dos dies d'arribar i hui s'ha celebrat a l'Ajuntament de Santa Pola una roda de premsa, on la Regidora d'Esports, juntament amb l'organització de la prova, han donat alguns detalls sobre com transcorrerà aquesta edició tan especial de la Mitjana Marató.

  Enguany són 4.250 participants els que recorreran Santa Pola el diumenge. Fermín Egido, gerent de Educanova, ha indicat que enguany s'ha incrementat la participació internacional “l'any passat un 3% dels corredors venien de fora d'Espanya, enguany la xifra ha augmentat a un 22,6%. En primer lloc es troba Regne Unit, seguits de Noruega, Irlanda, Suècia, Rússia, Polònia, Bèlgica, entre altres països, i, destaquen, per descomptat, els tres etíops que participaran”.

  Una altra dada interessant és la participació de fora de la província d'Alacant, que suposa un 58%. Sent la primera província Murcia, seguida d'Albacete i Madrid.

  Hui a les 16.00 hores s'obri la fira del corredor amb la presència de 30 expositors, el lliurament de dorsals serà dins del Castell. El dissabte serà la Mini Marató, un esdeveniment on els xiquets estan emocionats per participar, ja que per als xicotets és una forma de viure la carrera, “emulem la medalla, la zona de meta, etc, perquè per a ells siga divertit i se senten com els majors”, ha explicat Egido.

  El diumenge, la eixida serà a les 10.30. I es compta amb cinc infermers, quatre metges, un punt d'assistència permanent, diferents ambulàncies, un hospital de campanya, coordinador d'emergències i una UVI mòbil. A més de nou punts d'animació repartits per tot el recorregut.

  Yolanda Seva, alcaldessa de Santa Pola, ha volgut destacar que “la circumstància que s'ha donat enguany entorn a la Mitjana Marató ha creat molta incertesa, per a mi més de 4.000 corredors a Santa Pola són molts corredors sota les circumstàncies que hi ha hagut, estem molt contents.”

  Així mateix, l'edil d'Esports, ha volgut recalcar que “ens han arribat informacions que s'estan enviant correus a possibles participants de la prova esportiva en el qual es diu que el preu de les inscripcions s'ha encarit, volem recalcar que això és absolutament fals, i en la pàgina web de la Mitjana Marató podeu comprovar quins han sigut les tarifes d'inscripcions segons dates”.

  D'altra banda, us recordem que durant aquesta setmana la Policia Local de Santa Pola ha emés un comunicat en el qual indica la millor manera de conducta durant el cap de setmana i, especialment, el diumenge 20 de gener, podeu accedir a ell a través d'aquest enllaç: https://www.santapola.es/2019/01/16/comunicado-de-la-policia-local-de-santa-pola-en-relacion-a-la-30-edicion-de-la-media-maraton/

  Pujar