28 de novembre de 2020 28/11/20

Detingut l'autor d'innombrables robatoris en gasolineres, fleques i restaurant de Santa Pola durant l'estat d'alarma

Detingut l'autor d'innombrables robatoris en gasolineres, fleques i restaurant de Santa Pola durant l'estat d'alarma - (foto 1)
  • La Guàrdia Civil li ha detingut per la suposada comissió de 17 delictes de robatori i un delicte de desobediència greu

MÉS FOTOS
Detingut l'autor d'innombrables robatoris en gasolineres, fleques i restaurant de Santa Pola durant l'estat d'alarma - (foto 2)
Detingut l'autor d'innombrables robatoris en gasolineres, fleques i restaurant de Santa Pola durant l'estat d'alarma - (foto 3)
Detingut l'autor d'innombrables robatoris en gasolineres, fleques i restaurant de Santa Pola durant l'estat d'alarma - (foto 4)

La Guàrdia Civil ha detingut a Santa Pola (Alacant) a un home per ser el presumpte autor de 16 delictes de robatori amb força, comesos en establiments públics, 1 delicte de robatori amb violència i 1 delicte de desobediència greu als agents de l'autoritat, per incompliment reiterat de les mesures restrictives de mobilitat, recollides en l'RD 463/2020, de 14 de març, d'estat d'alarma.

Des de pràcticament l'inici de l'estat alarma, els agents de l'Àrea d'Investigació, al costat de l'Equip de Policia Judicial, tots dos de la Guàrdia Civil de Santa Pola, han estat investigant una sèrie de robatoris que s'han produït en nombrosos comerços d'aquesta localitat, com ara una gasolinera, una fleca, un restaurant, o una fruiteria, entre altres.

Com a resultat de les gestions d'esbrinament, es va obtindre que tots aquests robatoris tenien un mateix modus operandi en comú: les portes i finestres havien sigut forçades mitjançant eines poc especialitzades, com el poden ser un tornavís o un simple ganivet de casa. A més, tant la quantitat de diners com els efectes sostrets coincidien que eren d'escàs valor.

Quant al possible autor dels fets, enregistraments de càmeres de seguretat, aportades per algun dels establiments perjudicats, mostren la imatge d'un home de complexió prima, cabells castanys curts i que, en tots els casos, vestia roba esportiva.

Amb tots aquests elements, la primera hipòtesi que es va remenar va ser que es tractava d'un veí de Santa Pola, amb domicili pròxim al centre urbà que, eixint al carrer (es recorda, ja en estat de confinament), aprofitava per a entrar, per força, en algun dels tants comerços que, a causa de l'actual estat d'alarma, romanen tancats.

Llocs en sobre avise tots els efectius, tant de Guàrdia Civil com de la Policia Local d'aquest municipi, sobre les característiques físiques i hàbits del sospitós, dimecres passat 15 d'abril, sobre les 03.15 hores de la matinada, una patrulla de Policia Local va identificar a un individu que deambulava per la via pública i que encaixava perfectament amb la descripció aportada.

La Guàrdia Civil va acudir ràpidament al lloc, comprovant i verificant la identitat d'aqueix home, reconeixent-li immediatament, tant pel seu físic com per la vestimenta que portava, la mateixa que ja havia usat prèviament per a la comissió dels delictes.

Per tant, els agents van procedir a la detenció d'aquest veí de Santa Pola, un espanyol de 45 anys, per ser el presumpte autor de 16 delictes de robatori amb força.

A aquests delictes se suma, a més, 1 delicte de robatori amb violència i/o intimidació i un altre delicte de desobediència greu als agents de l'autoritat per incomplir, de manera reiterada, les mesures restrictives de mobilitat, recollides en l'RD 463/2020, de 14 de març, d'estat d'alarma. Després de passar a disposició judicial, s'ha decretat el seu ingrés a la presó provisional, a l'espera de judici.

Pujar