elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detenen a una parella que comprava amb bitllets falsos de 50 euros en comerços de Santa Pola

Detenen a una parella que comprava amb bitllets falsos de 50 euros en comerços de Santa Pola
  • Els delinqüents, amb l'objectiu de dificultar les accions policials, es movien entre diversos habitatges de Santa Pola, Elx i Elda

MÉS FOTOS
Detenen a una parella que comprava amb bitllets falsos de 50 euros en comerços de Santa Pola - (foto 2)
Detenen a una parella que comprava amb bitllets falsos de 50 euros en comerços de Santa Pola - (foto 3)

La Guàrdia Civil ha detingut a dues persones com a presumptes autors d'un delicte de falsificació de moneda i efectes timbrats, en posseir diversos bitllets falsificats i utilitzar-los per a realitzar pagaments en comerços de Santa Pola. A més, havien intentat vendre una certa quantitat d'aquests diners a terceres persones. Les detencions s'han dut a terme els dies 11 i 15 del mes passat a Elx.

La investigació es va iniciar el mes d'abril quan la Guàrdia Civil va rebre quatre denúncies que informaven sobre l'ús de bitllets de 50 euros falsos en diversos comerços del municipi de Santa Pola. Per aquest motiu, l'Àrea d'Investigació del Lloc Principal de Santa Pola va començar a investigar basant-se en els testimoniatges dels testimonis i anàlisis de les proves obtingudes.

La ràpida actuació dels agents va resultar vital, que en uns primers esbrinaments van aconseguir identificar un habitatge utilitzat pels delinqüents. La parella responsable d'aquests fets està composta per un home i una dona de 32 i 51 anys respectivament, tots dos amb antecedents policials per delictes contra el patrimoni.

Una vegada que es va recopilar suficient informació per a confirmar la implicació dels sospitosos, es van dur a terme una sèrie de gestions per a localitzar-los i detindre'ls. No obstant això, aquesta tasca va resultar complicada pel fet que els delinqüents es movien entre diversos habitatges de Santa Pola, Elx i Elda amb l'objectiu de dificultar les accions policials.

A mesura que avançaven les investigacions, els agents van rebre informació de ciutadans que indicava que la parella no sols utilitzava els diners falsificats, sinó que també intentava vendre grans quantitats de bitllets falsos a canvi de quantitats menors de diners legítims.

L'11 i 15 de maig, es va dur a terme la detenció de tots dos individus prop d'un habitatge a Elx, sent-los imputat un delicte de falsificació de moneda i efectes timbrats. A més, els agents van aconseguir confiscar 5 bitllets de 50 euros falsos, que han sigut remesos a la Unitat Tècnica de Policia Judicial de València per al seu estudi i anàlisi.

Els detinguts, juntament amb els bitllets intervinguts, han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció d'Elx, qui ha decretat la seua llibertat sota mesures cautelars.

Els agents continuen amb les investigacions per a localitzar a altres possibles víctimes d'aquests delinqüents, ja que es té constància que els denunciants no són els únics que han rebut diners falsificats en les seues transaccions. A més, no es descarten més detencions, ja que s'està investigant l'origen d'aquests bitllets.

La Guàrdia Civil recorda que, si algú rep un bitllet fals durant una transacció, ha d'informar la Policia o a la Guàrdia Civil, o bé, entregar-ho en el Banc d'Espanya. Mai s'ha d'intentar utilitzar-ho per a realitzar una compra i desfer-se d'ell, ja que això constituiria un delicte.

Pujar