elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís vota en contra dels Pressupostos de Santa Pola per “immobilistes i no aportar res nou al municipi”

Compromís vota en contra dels Pressupostos de Santa Pola per “immobilistes i no aportar res nou al municipi”

  Compromís per Santa Pola ha votat en contra de l’aprovació dels Pressupostos municipals de 2023, al considerar-los “continuistes i propis d’un govern esgotat que no té cap projecte per a Santa Pola”.

  Els Pressupostos de l’Ajuntament per a 2023 es van aprovar el 28 de desembre, únicament amb els vots favorables del Partit Popular i els dos regidors trànsfugues. Per a Compromís esta aprovació dels comptes en ple Nadal és una mostra “de l’intent del PP d’amagar uns Pressupostos que són bàsicament un còpia-pega de la liquidació del 2022, i que s’hauran de modificar en les pròximes setmanes perquè no responen a les necessitats que tindrà Santa Pola durant l’any 2023”.

  La portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón, va mostrar la seua disconformitat al Ple assenyalant la inexistència de partides pressupostàries per a ajudes al pagament de l’IBI o del lloguer, l’absència de diners per a fer política de vivenda, la falta de finançament per a avançar en la posada en valor del patrimoni històric o en l'obertura i promoció del museu a l’aire lliure del Portus Ilicitanus, la inexistència de projectes de conservació dels espais naturals, o la reducció de les partides destinades a promoció cultural “fins a convertir-les en un apèndix de les festes”, entre altres assumptes.

  En l’apartat d’inversions, Compromís critica la nul·la concreció de les partides dedicades a infraestructures i avisa que esta pràctica de pressupostar inversions genèriques supeditades a un préstec bancari global perjudica l’execució de projectes, “tal i com ja va passar amb els últims Pressupostos, amb inversions que encara estan pendents d’executar”, asseguren. La coalició posa l’exemple de la demolició de “Peña Grande”, “un espai abandonat en ple passeig marítim des que va caducar la seua concessió i on el PP no ha sigut capaç d’actuar en tota la legislatura”.

  Antón apunta a “la falta d’idees i de projecte per a Santa Pola del Partit Popular” com a base fonamental d’uns Pressupostos “que són més del mateix”: “L’alcaldessa porta 30 anys a l’Ajuntament, és impossible que les mateixes persones que han portat a Santa Pola a l’actual estat de degradació i d’estancament puguen canviar res”.

  Pujar