elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Santa Pola exigix al Partit Popular el desbloqueig de la construcció del col·legi Hispanitat

Compromís per Santa Pola exigix al Partit Popular el desbloqueig de la construcció del col·legi Hispanitat
  • L’Ajuntament de Santa Pola acumula un retràs de més de dos anys després de l’acceptació de la delegació del Pla Edificant en desembre de 2020

Compromís ha denunciat hui l’“absolutament injustificable” retràs que acumula la construcció del col·legi Hispanitat. El Ple de l’Ajuntament de Santa Pola va acceptar la delegació de competències del Pla Edificant per a iniciar la construcció del col·legi en desembre de l’any 2020. Des d’eixe moment, l’únic tràmit realitzat ha sigut l’adjudicació de la redacció del projecte, executada en setembre del 2022.

Compromís apunta a “la incompetència del govern del Partit Popular” per no haver sigut capaç de realitzar els tràmits administratius. “La Conselleria d’Educació li va donar els diners a l’Ajuntament per a la construcció del col·legi en desembre del 2020, i el Partit Popular no va realitzar el primer tràmit administratiu fins setembre del 2022, quasi dos anys després”, assenyalen des de la coalició.

El CEIP Hispanitat va ser derribat a l’any 2014, després de l’enfonsament d’una aula al 2013 que va ferir nou alumnes i una professora, i de detectar-se aluminosi a l’edifici. Des d’eixe moment les xiquetes i xiquets van ser traslladats a un edifici municipal que no estava dissenyat per a este fi, i les mares i pares van emprendre una lluita per a la reconstrucció del centre que ja s’allarga quasi 10 anys.

“És increïble que el Partit Popular estiga bloquejant la construcció de l’Hispanitat, després que l’antic col·legi s’enfonsara mentre governaven pel nul manteniment que va patir durant anys”, afirma la portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón. “Una cosa tan important com esta hauria de ser prioritat número 1 de qualsevol govern municipal, però sembla que al PP li interessa ben poc, ni encara que siga per intentar esmenar els seus errors passats”, lamenta Antón.

 

Pujar