elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Santa Pola denuncia que el Partit Popular ha renunciat a més de 470.000€ en subvencions de Serveis Socials

Compromís per Santa Pola denuncia que el Partit Popular ha renunciat a més de 470.000€ en subvencions de Serveis Socials
  • La formació alerta sobre “l’abandonament total i absolut” dels Serveis Socials de Santa Pola

Compromís ha denunciat hui la renúncia, per part del govern municipal del Partit Popular, a subvencions per valor de més de 470.000€ per als Serveis Socials de Santa Pola. Les subvencions, provinents la major part de la Conselleria de Polítiques Inclusives, estaven destinades a contractar personal per a reforçar els equips d’atenció a la infància i adolescència, atenció a persones amb malalties mentals, a persones amb problemes d’addiccions, a refugiats ucraïnesos, contra la violència masclista, la pobresa energètica, o ajudes per a la conciliació familiar.

Segons fonts del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament, l’única raó esgrimida pels regidors i regidores del PP davant esta renúncia a centenars de milers d’euros va ser “que es tornaven perquè no feien falta”. “És indignant que el PP estiga abandonant a totes les persones que necessiten protecció per part del seu Ajuntament i que, damunt, diga que tota esta gent no existix”, critica la portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón.

Les queixes de les persones usuàries dels Serveis Socials de Santa Pola han sigut constants en els últims anys, amb retrasos continuats en la tramitació de la Renda Valenciana d’Inclusió o de la Dependència per la falta de personal, la carència d’ajudes municipals, o l’eliminació de serveis.

Antón assegura que l’actitud del Partit Popular és una “burla cap a totes les persones de Santa Pola que els fa falta ajuda de l’administració per a eixir avant”: “El PP s’ha convertit en un problema de primer nivell per al benestar de la ciutadania santapolera i en un obstacle per al futur del municipi. En maig tindrem l’oportunitat d’expulsar-los del govern i ho farem”, sentència la regidora.

Pujar