elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Santa Pola demana un pla d’apertura per al museu a l’aire lliure del Portus Ilicitanus

Compromís per Santa Pola demana un pla d’apertura per al museu a l’aire lliure del Portus Ilicitanus
  • El jaciment arqueològic encara no té un horari oficial de visites més d’un any després de la finalització de les obres

Compromís ha demanat hui que l’Ajuntament de Santa Pola pose en marxa un pla d’apertura per al museu a l’aire lliure del Portus Ilicitanus. El jaciment arqueològic, junt amb la Casa Romana del Palmerar, es va museïtzar amb una subvenció dels Fons FEDER de la Unió Europea aconseguida la passada legislatura per valor de 150.000€.

"Les obres al Portus Ilicitanus i a la Casa Romana van finalitzar al mes de novembre de 2020, amb l’excavació d’algunes zones, la consolidació de les estructures, la col·locació de panells informatius i de recorreguts mitjançant passarel·les, i la inclusió d’una aplicació de realitat augmentada per a la interpretació del jaciment. Des d’eixe moment el museu no ha tingut un horari oficial de visites, ni tampoc s’ha obert al públic de manera lliure, realitzant-se només algunes visites guiades puntuals".

Compromís critica que “un projecte d’esta importància s’estiga desaprofitant d’esta manera, amb les enormes possibilitats que té a nivell turístic i de consolidació i difusió de la marca Santa Pola”. Afirmen que es tracta d’un problema de falta de voluntat política: “Als Pressupostos municipals no es va incloure cap línia de finançament per a assegurar l’apertura, tot i que es va preveure esta necessitat durant la fase de planificació del projecte”.

La portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón, lamenta que l’actual govern “no entenga la importància que té la difusió del nostre patrimoni històric per al futur del municipi”: “El Partit Popular seguix ancorat en el passat, amb propostes que ja no funcionen o que no donen més de sí. Santa Pola necessita un govern que tinga un projecte de ciutat clar i que sàpiga aprofitar totes les potencialitats del nostre municipi”.

Pujar