elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demana a l’Ajuntament de Santa Pola que oferisca una parcel·la a la Generalitat per a la construcció d’un centre social

Compromís demana a l’Ajuntament de Santa Pola que oferisca una parcel·la a la Generalitat per a la construcció d’un centre social
  • La formació insta al Partit Popular a que treballe per la inclusió de Santa Pola en el Pla Convivint

Compromís ha presentat una moció al Ple de l’Ajuntament demanant al govern del Partit Popular que oferisca una parcel·la municipal a la Generalitat per a incloure a Santa Pola dins del Pla Convivint.

El passat 15 d’abril, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, anunciava el Pla Convivint. Un Pla que preveu la creació, fins a l’any 2025, de 190 centres socials públics nous i 57 actuacions de reforma en edificis ja existents. Així mateix, es crearan 6.600 places públiques noves i 3.500 llocs de treball directes. Tota una revolució per als serveis socials valencians i una gran millora en l’atenció a les persones, ja que es pretén que tinguen un centre a 30 minuts de casa com a màxim. A més a més, tal i com reflectix la informació detallada que apareix a la documentació pública, el Pla Convivint està obert, i és ampliable i adaptable a les necessitats que vagen sorgint i a les ofertes de parcel·les municipals que puguen fer els diferents ajuntaments.

Per a Compromís, l’Ajuntament de Santa Pola no pot desaprofitar esta oportunitat per a millorar els serveis socials del municipi, així com per a generar nous llocs de treball. Per això reclama que s’oferisca la parcel·la municipal situada enfront de la residència de persones majors DomusVi perquè Vicepresidència valore la construcció d’algun dels centres socials que preveu el Pla Convivint.

En paraules d’Anna Antón, portaveu de Compromís: “Santa Pola necessita millorar els seus serveis socials i crear oportunitats laborals com les que el Pla Convivint ens brinda. L’Ajuntament s’ha de posar en contacte immediatament amb Vicepresidència de la Generalitat i oferir una parcel·la municipal perquè el nostre municipi puga tindre un centre social públic”.

Pujar