elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demana que es concrete ja l’ús futur de la casa de Don Gabino per a evitar “una altra infraestructura municipal sense aprofitar”

Compromís demana que es concrete ja l’ús futur de la casa de Don Gabino per a evitar “una altra infraestructura municipal sense aprofitar”
  • La coalició vol evitar casos com el del museu a l’aire lliure del Portus Ilicitanus o Villa Adelaida

Compromís per Santa Pola ha demanat en el dia de hui la convocatòria d’una taula de treball per a planificar i concretar l’ús que se li donarà a la casa de Don Gabino una vegada estiga rehabilitada. La formació assenyala que vol evitar que este edifici protegit “se sume a la llista d’infraestructures municipals que no s’estan aprofitant, com el museu a l’aire lliure del Portus Ilicitanus, que encara no està obert al públic, o Villa Adelaida, on s’han fet moltes obres però no se li està donant cap ús”.

Compromís apunta que les pròpies característiques de l’edifici, una vivenda en la que no van a poder fer-se obres de gran envergadura al seu interior, limitarà molt els seus possibles usos: “una possible solució seria traslladar allí alguns serveis municipals, reservant espais per a ús públic i cultural, i sempre permetent l’entrada lliure de qualsevol persona que vulga conèixer l’edifici per dins”.

La casa de Don Gabino va ser construïda en l’any 1902 i comprada posteriorment per Don Gabino Mira, un metge de família molt conegut en Santa Pola. L’edifici està catalogat com a Bé de Rellevància Local pels seus elements arquitectònics modernistes o la seua carpinteria interior de fusta, entre altres aspectes.

La portaveu de Compromís, Anna Antón, ha assenyalat que la falta d’instal·lacions municipals en Santa Pola és “crònica” i que l’adquisició de la casa de Don Gabino “és una oportunitat que no podem desaprofitar”: “No tots els dies es presenta una ocasió així. Hem de concretar ja què volem fer amb la casa per a no acabar tenint una altra infraestructura municipal sense ús en Santa Pola”.

Pujar