elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís celebra la construcció d’un centre públic d’atenció a persones amb diversitat funcional en Santa Pola

Compromís celebra la construcció d’un centre públic d’atenció a persones amb diversitat funcional en Santa Pola
  • La Conselleria de Polítiques Inclusives ha aprovat una ampliació del Pla Convivint per a construir este centre al municipi

La Conselleria de Polítiques Inclusives, àrea de la que és responsable la vicepresidenta de la Generalitat Aitana Mas, ha aprovat una ampliació del Pla Convivint per a construir en Santa Pola un centre de dia públic per a l’atenció de persones amb diversitat funcional. El Pla Convivint es va aprovar en juny de 2021 amb l’objectiu de construir 190 centres socials públics nous, reformar 57 ja existents, i crear més de 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia per a persones majors, persones amb diversitat funcional o usuàries de prestacions relacionades amb la salut mental. Una inversió pública que generarà, a la finalització del Pla, més de 3.500 llocs de treball directes.

En esta planificació inicial, Santa Pola es va quedar fora dels municipis amb noves infraestructures socials: “Tan prompte vam tindre coneixement de que Santa Pola no entrava dins del Pla Convivint, ens vam posar en contacte amb la Conselleria i vam presentar una moció al Ple de l’Ajuntament amb la informació que ens van traslladar”, expliquen fonts del Grup Municipal Compromís.

Des de Compromís es feliciten pel "premi al treball realitzat en l'últim any i mig, amb contactes freqüents entre la Direcció General d'Infraestructures Socials i el Grup Municipal perquè este centre públic d'atenció a persones amb diversitat funcional fóra una realitat".

En paraules de la portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón: "Este centre de dia millorarà la vida de moltes famílies que ara s'han de desplaçar a altres municipis del nostre entorn i, a més, generarà llocs de treball estables i de qualitat. És una boníssima notícia per a Santa Pola".

Pujar