elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís alerta que el Partit Popular vol “desenterrar” un projecte de fa 20 anys per a construir tres camps de golf en Santa Pola

Compromís alerta que el Partit Popular vol “desenterrar” un projecte de fa 20 anys per a construir tres camps de golf en Santa Pola
  • La formació denuncia “l’absoluta barbaritat que suposaria construir tres camps de golf en plena emergència climàtica i amb sequeres cada vegada més intenses”

Compromís per Santa Pola ha denunciat este dilluns les intencions del govern municipal del Partit Popular de “desenterrar” el PAI del sector Bassars. Un projecte urbanístic aprovat fa quasi 20 anys que preveia la construcció de 5.000 vivendes i 3 camps de golf.

La formació titlla d’”absoluta barbaritat” voler construir tres camps de golf estant immersos en una emergència climàtica que està provocant sequeres cada vegada més intenses, i demana la intervenció de totes les administracions, així com dels moviments ecologistes i de la ciutadania per a parar este projecte “caduc i propi d’èpoques passades”.

El govern del Partit Popular portarà, al Ple del dimecres 25, una proposta per a cedir la concessió de l’agent urbanitzador del PAI, actualment en mans de Bankia, a l’empresa Consultores Urbanos del Mediterráneo. L’agent urbanitzador (abans Bancaixa) va signar amb l’Ajuntament en 2005 un conveni de programació pel qual es van avançar 4 milions d’euros en concepte de plusvàlues per la reclassificació dels terrenys. Uns diners que l’Ajuntament no ha de tornar, després que la sentència 44/2019 del Jutjat de lo Contenciós Administratiu d’Elx fallara a favor del consistori santapoler.

“En compte de resoldre el contracte com legalment s’hauria de fer, després que Bankia s’haja tirat quasi 20 anys sense moure cap paper, el PP està donant-li la possibilitat de cedir la condició d’agent urbanitzador a una tercera part en un moviment, com a mínim, prou irregular”, apunta la portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón.

En Compromís afegixen que diversos propietaris de la zona afectada han al·legat contra esta proposta del govern municipal, a més critiquen la “total falta de projecte del Partit Popular” i alerten que el desenvolupament d’este sector urbanístic destruiria una de les poques àrees agrícoles productives que queden en Santa Pola: “El PP s’ha quedat en la dècada dels 90, en els anys de l’especulació urbanística i la destrucció del territori. No tenen res més que oferir a la ciutadania santapolera que seguir amb una manera de fer les coses que ens ha provocat moltíssims problemes i que ha quedat clar que ja no funciona”.

Pujar