elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís acusa al Partit Popular de “blindar” la caça en la Serra de Santa Pola

Compromís acusa al Partit Popular de “blindar” la caça en la Serra de Santa Pola
  • El govern municipal del PP ha aprovat recentment un Pla Cinegètic que regularà la caça al vedat els pròxims cinc anys

La portaveu de Compromís per Santa Pola, Anna Antón, ha acusat hui al govern municipal del Partit Popular de “blindar” la caça en la Serra de Santa Pola durant els pròxims cinc anys. Antón denuncia el que, segons la regidora, ha sigut un “retard deliberat” del PP amb el procés de declaració de la Serra i el Cap com a Paratge Natural Municipal, mentre que “per la porta de darrere s’ha habilitat legalment als caçadors per a que puguen seguir pegant tirs en la Serra”.

L’Ajuntament de Santa Pola va assumir la titularitat del vedat de caça en octubre de 2021, i ha aprovat recentment un Pla Tècnic d’Ordenació Cinegètica que es troba actualment en revisió a la Conselleria. Este Pla atorga drets de caça per als pròxims cinc anys, la qual cosa farà impossible qualsevol intent d’eliminació del vedat o de limitació de la caça més enllà del que marque el Pla durant el pròxim lustre.

Compromís assenyala el “disbarat” de privatitzar un espai natural propietat de tota la ciutadania santapolera tenint en compte la “poquíssima” gent que practica la caça al municipi: “El Pla Cinegètic estima que només 8 caçadors utilitzaran el vedat durant la pròxima temporada. És una vergonya que estiguem posant en risc la seguretat de tanta gent pels interessos de, literalment, 8 persones”.

La regidoria de Medi Ambient va enviar fa unes setmanes la contestació a l’últim requeriment de la Generalitat en relació a la declaració de Paratge Natural Municipal de la Serra i el Cap, un requeriment rebut per l’Ajuntament en desembre de 2021. “Amb el Paratge Natural Municipal teníem una eina molt potent per a poder actuar contra la caça, però sembla que al PP li interessava més garantir els privilegis dels caçadors”, afirma Anna Antón.

Antón emmarca este assumpte en el “modus operandi habitual del govern del Partit Popular”: “Quan el PP ha d’elegir entre mantindre privilegis a uns pocs o garantir drets a la majoria, sempre aposta pels privilegiats. L’alcaldessa ha decidit regalar la Serra de Santa Pola a 8 persones. És molt greu el que està passant”.

Pujar