elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comencen a Santa Pola els tallers del programa de formació i intervenció contra la violència de gènere

  L'Ajuntament de Santa Pola realitza una sèrie de tallers gràcies al Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere. Aquells que estiguen interessats a inscriure's o saber més sobre els tallers pot acudir a Serveis Socials, al Carrer Maestro Alfosea, 1; o també pot acudir a l'Oficina Pangea, en Espoz i Mina, 55.

  Un dels tallers que s'està desenvolupant és “Projecte abraçades”, una teràpia assistida amb gossos a càrrec de Humanymal. Està dirigit a treballar amb un grup de mares, fills i filles mitjançant una metodologia que implica a tota la família, participativa i amb uns objectius molt concrets, en la qual els gossos de teràpia es constitueixen com a elements clau per a afavorir la motivació, la cohesió familiar i un clima afectiu on compartir experiències positives.

  Les sessions van dirigides tant a les mares, com els seus fills i filles. En elles es realitzen activitats facilitades amb gossos de teràpia i destinades a oferir i promoure climes afectius, dinàmiques familiars positives, facilitar la presa de consciència de les dificultats familiars, potenciar habilitats i estimular la creativitat i el bon humor.

  Un altre dels tallers és “Eines emocionals i lideratge en el respecte dels gènere”, l'objectiu del qual és mostrar estratègies de coaching i intel·ligència emocional per a la millora del benestar personal i social. A més, també enforteix el lideratge femení i apoderament de les dones.

  Aquest taller està dirigit a dones i pretén facilitar la seua autodescubrimiento, millorar el concepte que tenen de si mateixes i elevar la seua autoestima. Mitjançant el seu propi apoderament on s'enforteixen, creen i es transformen, miren cap a dins i troben els seus propis recursos i fortaleses i tot el seu potencial interior per a poder superar qualsevol circumstància en les seues vides.

  Aquest taller també té una modalitat dirigit a persones d'edat, l'objectiu de la qual és facilitar eines que serveixen per als processos de canvi i aprenentatge, on ens proporciona l'adquirir noves formes de posicionar-nos davant el que succeeix, com a noves competències d'aprenentatge, ens convida a adonar-nos dels qui som, en quin lloc ens trobem en aquest moment, saber quin és el lloc o meta a aconseguir, els obstacles que poden aparéixer en el nostre viatge, descobrir els talents, recursos i potencialitats amb les quals comptem i seguir un pla d'acció necessari per a aconseguir els nostres objectius. És acompanyar a ser la millor versió de nosaltres mateixos en cada circumstància.

  Aquesta formació el que intenta és poder dotar als participants de coneixements i eines per al seu benestar personal, per a millorar les seues relacions amb els altres, per a una millor convivència entre gèneres. És un procés d'autoconeixement personal i desenvolupament de les capacitats i recursos en aquesta etapa de la vida.

  Pujar