elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Unión Musical Porteña programa dos concerts gratuïts per Santa Cecília en el Teatre de Begoña de Sagunt

La Unión Musical Porteña programa dos concerts gratuïts per Santa Cecília en el Teatre de Begoña de Sagunt
  • Les audicions són el dissabte 18 i diumenge 19 de novembre a les 19:30 i a les 12 hores, respectivament

La Unión Musical Porteña interpretarà dos concerts gratuïts en el Teatre de Begoña per a celebrar Santa Cecília. La Banda Simfònica actuarà, davall la direcció de Jorge Vivas, el dissabte 18 de novembre a les 19:30 hores. L'endemà i des de les 12 hores serà el torn del cor de la UMP, el cor infantil, l'Orquestra i la Banda Conjunta.

La regidora de Cultura, Ana María Quesada, expressa respecte a les celebracions de Santa Cecília: «Esta setmana gaudirem una altra vegada de la Lira, però també se suma ja la Unión Musical Porteña amb els seus dos concerts especials com serà el dissabte a la vesprada i el diumenge al matí». Així mateix, ha indicat: «Com enamorada de la música que sóc també i seguidora de les dos societats musicals, només puc agrair-los l'esforç que fan continu perquè sé que no és fàcil que quan es practica la música simplement per amor a la música, l'esforç que es realitza té doble mèrit».

El repertori del concert de la Banda Simfònica (18 de novembre) està composat per La Primitiva de Jef Penders, Pepito Grillo de Ferrer Ferrán, Clarinete Solista d’Hugo Linares, El Fantasma de la Ópera d’Andrew Lloyd Webber amb els arrenjaments de Johan de Meij, una adaptació de Los Años 80 del director Jorge Vivas i La Ruta Cid de David Rivas.

El concert del cor infantil (19 de novembre) estarà dirigit per Leana Ramírez i interpretaran Cerf Volant de Bruno Coulais, Al·leluia de W. A. Mozart, La Bella i la Bèstia de Alan Menken, la cançó tradicional africada Banaha i Canon de les Fruites (anònim). Leana Ramírez també dirigirà el concert del cor de la UMP, una actuació en la qual s’interpretarà Si Tens Fe (El Princep d’Egipte) de Sthephen Schwartz, la cançó tradicional zulú Siyahamba, la versió en valencià de The Seal Lullaby d’Eric Whitacre i l’adaptació de Hail Holy Queen (Sister Act) de Roger Emerson. 

Quant al repertori del concert de l’Orquestra de la Unión Musical Porteña, dirigit per Samuel Amatriain, serà el següent: Simfonia 7o de Bethoveen (2o Moviment), Finlàndia ‘A Song of Peace’ de J. Sibelius, Quartet de Cordes No 3 Op 76 de J. Haydn (2o Moviment), Hiawatha’s Wedding Feast de S. Coleridge-Taylor, Lascia Ch’io Pianga de Friedrich Händel, Concierto de Clarinete de W. A. Mozart, Quatre Estacions. Hivern de Vivaldi (2o Moviment) i La Vie en Rose de Louis Gugliemi.

Davall la batuta de Raúl Doménech, la Banda Conjunta UMP interpretarà Fanfare Fantastique de Robert W. Smith, Walt of the Wraiths i Olympia de John Bow, Viva la Vida de Coldplay amb l’arrenjament de Johnnie Vinson i Fiesta en Benidorm de Rafael Doménech Pardo.

Pujar