17 de febrer de 2020 17/2/20

Troben salsitxes manipulades amb filferros a Sagunt

Troben salsitxes manipulades amb filferros a Sagunt - (foto 1)
  • Altament perilloses per a gossos i animals. Aquest tipus de conductes estan penades amb multes de fins a 18.000 euros

El regidor de Sanitat i Consum, Javier Timón, portarà l'assumpte de les salsitxes manipulades amb filferros per a perjudicar els animals que puguen menjar-se-les al pròxim Consell de Benestar Animal. Este assumpte sorgix arran de l'alarma suscitada en xarxes socials després que un veí denunciara haver trobat salsitxes amb filferros en diferents zones del Port de Sagunt, com són la plaça dels Rius i els voltants d'una gasolinera.

Per este motiu, el regidor fa una crida a la ciutadania perquè denuncie estos actes davant la Policia Local o la Regidoria de Sanitat i Consum i recorda que este tipus de conductes estan penades per llei, concretament l'article 25.3 de la Llei 4/1994, de 8 de juliol, de la Generalitat Valenciana, sobre protecció dels animals de companyia, així com l'article 21.3 de l'Ordenança Municipal de tinença d'animals consideren, com a falta molt greu subministrar-los drogues, fàrmacs o aliments que continguen substàncies que puguen ocasionar-los sofriments, greus trastorns que alteren el seu desenvolupament fisiològic natural o la mort, excepte les controlades per veterinaris en cas de necessitat.

Este tipus de conductes tipificades com a falta molt greu tant en l'article 25 de la citada Llei 4/94, com en l'article 21 de l'Ordenança Municipal, seran sancionades amb una multa de 6.000 a 18.000 €. A més, des de la Regidoria se sol·licitarà que s'intensifique la presència de la Policia Local per la zona.

Pujar