elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

‘Tornarem’ manté viu l'esperit faller en estes Falles 2021

‘Tornarem’ manté viu l'esperit faller en estes Falles 2021
  • A causa de la pandèmia per COVID-19, les Falles del 2021 també s'han vist cancel·lades. Sota el lema ‘Tornarem’ l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat una sèrie d'accions per a donar suport al món de les falles

Sagunt no ha pogut celebrar un any més la festivitat de les Falles per la COVID-19. No obstant això, s'han realitzat una sèrie d'accions que permeten mantindre l'esperit faller després d'un any de pandèmia. Així ho ha anunciat hui l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, amb les regidores de l'Equip de Govern, Asun Moll i Ana María Quesada. També han estat presents el president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Jaime Gil, i la fallera major, Sandra Ordiñaga.

El primer edil ha manifestat que «és una setmana trista d'alguna manera, i per part de l'Ajuntament consideràvem que era important que en la mesura que siga possible, continuàrem fent accions que permeteren mantindre l'esperit faller, encara que siga amb xicotets gestos simbòlics». Ha explicat també que «des de l’Alcaldia hem volgut apadrinar ‘Tornarem’, una actuació que han demanat als artistes fallers de la zona, que naix de la idea de poder continuar comptant amb ells en un any molt difícil. També per donar gratitud i d'alguna forma esperança a les diferents comissions i a la Federació. És per això que hem preparat 29 ninots, símbol d'un any en blanc, però que no es perd l'estima per la festa i les persones».

D'aquesta manera, s'han coordinat accions des de diferents departaments, en concret els de Festes, Comerç i Turisme, per a així anar cap endavant comptant amb la col·laboració de la Federació Junta Fallera de Sagunt, artistes fallers i d'indumentària de la zona.

Per part seua, la regidora de Festes, Cultura Popular i Cultura, Asun Moll, ha recordat que «aquesta és una setmana d'esperança i confiança, en la qual no es pot donar l'esquena a les Falles 2021». Ha agraït la responsabilitat de les falles de manera individual i a la Federació «pel treball que estan fent per coordinar la responsabilitat festiva activa». A més, ha presentat la iniciativa del departament que consistix en un vídeo commemoratiu per a recordar la festivitat que envolta les falles i ha avançat una xicoteta sorpresa en la qual participaran fallers i falleres.

Pel que respecta a les accions preses pel departament de Comerç i Mercats, la regidora Ana María Quesada ha anunciat que han preparat «com en Sant Valentí, que va tindre tant d'èxit que els comerços han mantingut els cors, hem tornat a fer més cors buscant igualment fer costat a aquestes botigues i modistes d'indumentària valenciana. En aquesta ocasió hem repartit a la resta de comerç que ens quedava, perquè en aquella ocasió els vam fer arribar a botigues de tèxtil, complements i regals». També ha afegit que conjuntament amb Turisme, han repartit bosses i cartells als comerços amb el lema ‘Tornarem’. Igualment, en la façana dels edificis públics han posat una lona amb un poema faller. La regidora ha explicat també que «d'altra banda, hem fet una cosa un poquet més bonica. Hem estat gravant un vídeo dedicat a la indumentària valenciana, gravat en el Teatre Romà i als jardins de la Gerència i s'emetrà a partir del dia 18».

Finalment han sigut els artistes fallers Joan Torres, Antonio Verdugo i Dani Barea els qui han parlat sobre les dificultats que estan tenint els sectors que depenen d'alguna manera d'aquesta festa i posteriorment han presentat l'obra que han creat «representa un any en blanc, la figura de l'artista faller abraçat a la fallera major, i es veuen uns  tocs de foc, d'unió, que ara més que mai necessitem perquè la nostra festa continue».

Pujar