elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El temporal obliga a suspendre les mascletaes d'aquest dimecres i dijous a Sagunt i port de Sagunt

El temporal obliga a suspendre les mascletaes d'aquest dimecres i dijous a Sagunt i port de Sagunt
  • Emergències de la Generalitat desaconsella en una circular la celebració d'espectacles pirotècnics que incloguen foc aeri

La Regidoria de Festes i Cultura Popular de l'Ajuntament de Sagunt ha comunicat este dimecres al matí que s'ha pres la decisió d'ajornar sine die les mascletaes previstes per a hui mateix al Port de Sagunt i demà a Sagunt, ja que una circular remesa per l'Agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana recomana «prestar especial atenció a la seguretat» en la celebració d'espectacles pirotècnics que incloguen foc aeri, donades les condicions climatològiques i la previsió meteorològica anunciada.

«Hem decidit suspendre-les perquè hi ha una previsió de vents d'entre 30 i 40 km/h, segons Aemet, i la normativa diu que amb ratxes fortes no es pot disparar foc aeri», ha explicat la regidora de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, tenint en compte el tipus de mascletà que es dispara en el municipi, que és tant terrestre com aèria. «Les ratxes de vent és el perillós per a una mascletà amb foc aeri», ha reiterat.

El comunicat de l'Agència de Seguretat i Emergències diu: «És possible que s'aconseguisquen nivells taronja d'estos fenòmens, superant ratxes de 70 km/h i pluges persistents al sud de València i nord d'Alacant, els quals podran afectar els actes relacionats amb la setmana fallera, especialment en les zones pròximes a la costa». A més, recomana tindre en compte que, «encara que no se superen els llindars d'avís, en nivell verd també pot haver-hi ratxes de vent de 40 a 60 km/h amb afectació als actes que se celebren durant estos dies». Per això se sol·licita als ajuntaments «prestar especial atenció a la seguretat dels espectacles pirotècnics i a la integritat estructural dels monuments fallers».

«És de responsabilitat ajornar-les per a un altre moment per seguretat», ha agregat l'edil. esta decisió de l'Ajuntament s'ha pres amb l'ànim de preservar la salut de les persones assistents i, ja que la previsió meteorològica indica que hi haurà mal temps durant tota la setmana fallera, Moll ha apuntat la possibilitat d'emplaçar totes dos mascletaes al 9 d'Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, o fins i tot abans, si l'ocasió ho permet.

«Les festes són per a gaudir-les i no volem que d'una festa puguem passar a una situació desagradable de risc o una desgràcia en pocs minuts. Gaudirem d'això en un altre moment i, com sempre, demanem responsabilitat per a tots els actes, tant els que organitza l'Ajuntament de Sagunt com per als que puguen organitzar altres col·lectius», ha manifestat la regidora.

A tenor de les condicions climàtiques adverses, s'ha fet necessari també prendre altres mesures addicionals com l'augment del perímetre pròxim als monuments fallers.

Pujar