elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els tallers 'iai@ connectat' formen les persones majors de Sagunt fent ús de les noves tecnologies

Els tallers 'iai@ connectat' formen les persones majors de Sagunt fent ús de les noves tecnologies
  • Al voltant de 40 persones van participar en tallers sobre ciberseguretat i banca digital

Des del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt s'ha col·laborat en la realització en el municipi del projecte 'iai@ connectat', organitzat a través d'un contracte entre l'Institut Valencià de Finances - Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i la Universitat de València. El dimarts 14 i dimecres 15 de novembre es van desenvolupar en els dos nuclis del municipi dos tallers de ciberseguretat i banca digital dirigit a les persones majors amb la finalitat que puguen accedir i millorar l'ús de la tecnologia quotidiana: ús del mòbil, administració i banca electrònica, comerç electrònic i que puguen resoldre els dubtes i preguntes que puguen sorgir sobre este tema.

La regidora de Serveis Socials, Nuria Carbó, ha assenyalat: «Continuem implicats en el desenvolupament d'activitats que contribuïsquen a l'envelliment actiu. En este cas en concret, amb estos dos tallers, hem volgut procurar-los ferramentes de protecció en les xarxes i, a més, continuar augmentant el coneixement digital».

Els tallers que s'han desenvolupat amb èxit han sigut impartits per un formador de la Universitat de València. Els participants en els tallers, sobre 40 persones, han fet una valoració molt positiva respecte d'este tipus de formació i han expressat la necessitat que es faça costat a les persones majors en la capacitació per a l'ús de la tecnologia i internet i que es puguen relacionar digitalment amb menys por i més seguretat en el seu entorn quotidià.

Estos tallers pretenen arribar a 200 municipis de la Comunitat Valenciana. L'Ajuntament de Sagunt va mostrar des de l'inici un gran interés perquè els majors de la ciutat es pogueren beneficiar de les seues activitats.

En esta línia, la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt continuarà donant suport a projectes perquè les persones majors de la localitat puguen disposar d'este tipus de formació tan útil i necessària en l'ús de la tecnologia actual.

Pujar