elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El taller d'ocupació ‘Impulsant Sagunt’ clausura el seu curs 2021-22 en la Via del Pòrtic

El taller d'ocupació ‘Impulsant Sagunt’ clausura el seu curs 2021-22 en la Via del Pòrtic
  • Durant l'acte l'Ajuntament de Sagunt ha entregat els diplomes de participació a l'alumnat-treballador, s'ha projectat un vídeo i s'ha oferit una visita guiada per part de l'alumnat en la Via del Pòrtic

El Taller d'Ocupació Impulsant Sagunt, després de 12 mesos de formació, aprenentatge i treball finalitza el pròxim 17 de novembre i, amb motiu de la seua clausura, hui dilluns, 14 de novembre s'ha realitzat un acte de tancament en la Via del Pòrtic. A l'acte han assistit, les regidores María José Carrera i Natalia Antonino, i ha comptat amb la presència de Rocío Briones, directora general d'Ocupació i Formació de LABORA.

Durant l'esdeveniment s'ha projectat un vídeo on es recullen moments i actuacions realitzades per l'alumnat durant el seu període formatiu i l'Ajuntament de Sagunt ha fet lliurament dels diplomes de participació en este taller, que ha combinat la formació teòrica amb la pràctica en espais turístics locals. Finalment, i com a tancament a la jornada, els propis alumnes han oferit una visita guiada per la Via del Pòrtic a totes les persones assistents.

La regidora de Promoció Econòmica, María José Carrera, ha agraït a la directora general de Formació per a l'Ocupació, «per apostar per la nostra ciutat i donar suport a este tipus d'iniciatives» i ha felicitat el treball que es realitza des de LABORA. També ha agraït a la regidora de Turisme pel suport, així com a este departament. També ha felicitat el departament de Promoció Econòmica «per fer un treball increïble i per impulsar estos tallers». També ha felicitat el professorat i a l'alumnat de la ciutat, i els ha agraït per posar «a la ciutat en el lloc que li correspon».

La regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha destacat «que estes ocupacions servisquen per a poder reinserir-vos d'alguna forma en el mercat laboral, per a vosaltres és important però a nosaltres també ens satisfà. La part de turisme a vegades és la gran oblidada i tenim un patrimoni importantíssim», i li ha agraït a la regidora de Promoció Econòmica per «realitzar este tipus de programes per al departament i per ajudar-nos a dinamitzar i sensibilitzar».

Durant estos mesos l'alumnat-treballador participant, un total de 10 persones, ha estat fent tasques en l'àrea de Turisme, formant-se en el Certificat de Professionalitat ‘Promoció turística local i Informació al visitant’.

El Taller d'Ocupació és un programa mixt d'ocupació i formació, sol·licitat pel departament de Promoció Econòmica i Industrial de l'Ajuntament de Sagunt i subvencionat amb una quantia total de 265.998,96 euros, que ha comptat amb el cofinançament de la Generalitat Valenciana a través de Labora, la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i de l'Ajuntament de Sagunt.

L'objectiu principal del programa és millorar l'ocupabilitat de les persones participants, permetent a l'alumnat-treballador no sols fer un treball, també formació professional específica, recursos i eines en orientació laboral, emprenedoria, noves tecnologies i prevenció de riscos laborals, millorant i actualitzant així la seua qualificació i, per tant, promovent la seua inserció laboral.

El projecte que, a través d'un contracte per a la formació i l'aprenentatge, va incorporar a 10 persones desocupades, juntament amb un equip docent i directiu, els ha permés sota la modalitat de formació mixta en la qual es combina formació i treball obtindre el certificat de professionalitat de nivell 3 en la branca professional de Turisme, denominat ‘Promoció turística local i informació al visitant’. Durant este any han estat treballant juntament amb el departament de Turisme en les Oficines de Turisme de Sagunt i Port de Sagunt, en el Museu Via del Pòrtic, i Domus dels Peixos, i en el Centre d'Interpretació Casa dels Berenguer.

A més han prestat la seua col·laboració en el Pla estratègic de Turisme i Distincions SICTED, Jornades d'Emprenedoria, Ludi Saguntini, Setmana Santa Saguntina, Dia Internacional dels Museus, Fira de Comerç i Turisme de Sagunt, Fòrum Indústria de Sagunt, Jornades de Portes Obertes de Promoció Econòmica i industrial… Creació de diferents rutes, tant de Patrimoni Industrial com Històric, acompanyant a diferents grups d'IES Jorge Juan, CEIP Baladre, IES Camp de Morvedre i PCB Auxiliar de Comerç, entre altres.

També s'ha creat ‘Els dimecres i dijous de Impulsant Sagunt’ iniciativa que els ha permés participar en els mercats de tots dos nuclis, els dimecres a Sagunt i els dijous en el Port de Sagunt, oferint promoció i informació turística de la nostra localitat, tant als visitants com a la pròpia ciutadania del municipi.

Pujar