elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

SICTED Sagunt ha participat en el I Fòrum de destinacions SICTED de la Comunitat Valenciana

SICTED Sagunt ha participat en el I Fòrum de destinacions SICTED de la Comunitat Valenciana
  • Este fòrum està dirigit als gestors del SICTED de les 41 destinacions de les tres províncies valencianes i ha tingut lloc a Gandia el 10 i 11 d'abril. Entre els seus objectius destaca donar a conéixer la nova estratègia de sostenibilitat de la Comunitat V

MÉS FOTOS
SICTED Sagunt ha participat en el I Fòrum de destinacions SICTED de la Comunitat Valenciana - (foto 2)

La delegació de Turisme de Sagunt ha assistit al I Fòrum de destinacions SICTED que, davall el títol 'Un pas cap a la sostenibilitat', ha reunit durant dos jornades persones tècniques, representants de la política, servicis i empreses que treballen dins del Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destinos (SICTED).

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, Natalia Antonino, ha destacat la importància de formar part del Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destinos: «El programa SICTED fa un pas més cap avant i amb ell la ciutat de Sagunt com una destinació avançada en matèria de qualitat i sostenibilitat. Som una destinació que treballa activament en estes accions i tot avanç que supose com a destinació mediterrania serà també un avanç per a la destinació turística per a la ciutat». En relació amb la millora del sector turístic en l'àmbit de la sostenibilitat, Natalia Antonino ha manifestat que amb el programa SICTED complixen amb els objectius de desenvolupament sostenible que marca Europa i s'emmarquen també en el pla de sostenibilitat turística que Sagunt està implementant.

En la primera jornada d'este fòrum, que va tindre lloc el 10 d'abril i a la qual va assistir la gestora de SICTED Sagunt, Amparo Hervás, es va celebrar la reunió de balanç i planificació que realitza anualment el Comité Interdestinos Sicted de la Comunitat Valenciana, format per Turisme CV i les destinacions amb servicis turístics distingits per a treballar amb este sistema de qualitat.

En la jornada de l'11 d'abril es van presentar els eixos principals de l'Estratègia de Sostenibilitat de Turisme Comunitat Valenciana i es va convidar els responsables polítics de les destinacions SICTED per a fer aportacions. A esta segona jornada ha assistit la regidora de Turisme, Natalia Antonino, i la tècnica de Turisme, Silvia Gilabert.

El Sistema Integral de Calidad Turística en Destinos (SICTED) és un projecte d'àmbit nacional de millora de la qualitat en les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme (TURESPAÑA) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que es basa en un model que permet la gestió contínua i integral de la qualitat en qualsevol destinació turística nacional.

Sagunt va ser de les primeres destinacionss de la Comunitat Valenciana a adherir-s’hi en 2014 i compta ja amb més de 70 empreses distingides de diferents oficis com hotels, restaurants, taxis, policia local, cellers, cafeteries, agències de viatges, gelateries i guies turístics, entre altres.

Pujar