elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt sol·licita dos subvencions d’ocupació per a la contractació de persones desocupades

Sagunt sol·licita dos subvencions d’ocupació per a la contractació de persones desocupades
  • L’Ajuntament sol·licita al voltant de 640.000 euros i té previst contractar 22 persones dels programes EMPUJU i EXPLUS

L’Ajuntament de Sagunt ha sol·licitat a LABORA les subvencions dels programes EMPUJU i EXPLUS amb un total de 642.499,68 euros, que tenen com a objectiu la contractació de 22 persones desocupades i incrementar la seua ocupabilitat a través de la pràctica professional al mateix temps que es dota les entitats locals de mitjans humans per realitzar actuacions d'interés social.

Ambdós programes, que s'han decidit sol·licitar mitjançant resolució de la Junta de Govern Local, oferixen recursos econòmics per part de LABORA i cofinançat pel Fons Social Europeu Plus (FSE+).

La primera d’estes subvencions és el programa EMPUJU 23, que està destinat a la contractació per part de l’entitat municipal de persones menors de 30 anys que figuren inscrites com a aturades en els Espais Labora de la Generalitat i que tinguen la condició de beneficiàries en Garantia Juvenil.

Qualsevol jove entre els 16 i 30 anys pot sol·licitar la seua inscripció en el Sistema de Garantia Juvenil. Els requisits principals són estar empadronat en una localitat del territori espanyol i no haver treballat ni estar estudiant en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud. Per a més informació sobre la inscripció en Garantia Juvenil pot acudir al Espai Labora del Port de Sagunt o a les oficines de Promoció Econòmica i Industrial.

D'altra banda, la segona subvenció és el programa EXPLUS 23, que està destinat a la contractació per part de l'ajuntament de persones d'almenys 30 anys que figuren inscrites com a aturades en els Espais Labora de la Generalitat Valenciana.

María José Carrera, regidora de Promoció Econòmica i Industrial, ha ressaltat la importància de sol·licitar estos programes perquè «són una aposta per l’ocupació de qualitat i la generació de noves oportunitats laborals. Aquest tipus de política activa d'ocupació que promou LABORA s’ha mostrat eficient per a l'adquisició d'experiència i coneixements entre la població més jove; mentre que ofereix l’opció de la reincorporació laboral en aquelles que, siguent majors de 30 anys, ara tenen dificultats per a trobar treball». De la mateixa manera, l'edil va recordar que «aquests programes també serveixen perquè els diferents departaments municipals puguen enriquir-se amb la il·lusió, el coneixement i l'experiència que aquestes persones aporten».

En conjunt, mitjançant estots programes de foment d'ocupació, l'Ajuntament pretén contractar en un futur 22 persones (11 en cada programa). Els perfils per a cada contractació i el procediment de selecció s'establiran en els pròxims mesos per part de LABORA.

Aquelles persones que desitgen ampliar informació poden acudir al departament de Promoció Econòmica, situat en Edifici La Gerència, av. 9 d’Octubre, núm. 7, del Port de Sagunt, en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Pujar