elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt presenta una proposta de pressupostos per a 2024 de quasi 98 milions d'euros

Sagunt presenta una proposta de pressupostos per a 2024 de quasi 98 milions d'euros
  • L'Equip de Govern planteja un increment del 14 % en les inversions, que superarien els 17 milions d'euros

MÉS FOTOS
Sagunt presenta una proposta de pressupostos per a 2024 de quasi 98 milions d'euros - (foto 2)

Els pressupostos 2024 de l'Ajuntament de Sagunt s'incrementaran uns 3 milions d'euros respecte a l'any passat, d'acord amb la proposta que ha consensuat l'Equip de Govern. Els edils del Partit Socialista i Esquerra Unida han presentat un esborrany de pressupost que ascendix a 97'9 milions d'euros, prop d'un 4 % més que en 2023.

«En les últimes setmanes, hem treballat al màxim rendiment per a poder presentar uns comptes coherents amb la situació econòmica actual, marcada per la inflació, però, sobretot, que donen resposta, amb la màxima eficiència, a les necessitats de la ciutadania», ha explicat el regidor d'Hisenda, Toni Iborra, qui ha destacat «la bona disposició al diàleg i al consens» dins de l'Equip de Govern, a l'hora de perfilar els pressupostos.

Més inversions per al municipi

Concretament, el capítol de despeses s'incrementa en 3'6 milions d'euros, mentre que la partida d'ingressos creix una mica més de 2'3 milions, en comparació amb les dades de l'any anterior, en el qual es van pressupostar 94'2 milions i 95.6 milions, respectivament. Especialment rellevant és el pressupost destinat a inversions, que creix un 14 % respecte a 2023 i supera els 17'1 milions d'euros.

Així, el consistori incrementa en 2024 en més de 2 milions d'euros l'aportació a actuacions destinades a l'adequació de la via pública i la millora de la seua accessibilitat, la substitució de l'enllumenat per lluminàries més eficients, la posada en marxa d'una xarxa de banys públics o la instal·lació de nou mobiliari.

Així mateix, bona part de la partida d'inversions recull, entre altres, la posada en marxa del Pla de Sostenibilitat Turística o les intervencions en les instal·lacions esportives, incloses el pavelló José Veral, la piscina d'Almudáfer o el Trinquet de Sagunt. D'altra banda, l'Ajuntament contempla en els pressupostos de 2024 la renovació de la plaça del Sol, l'ampliació i adequació dels Cementeris Municipals, la Casa Romeu i inversions en l'Alt Forn i en el futur Museu Industrial.

Pressupostos dins del termini i en la forma corresponent

Fa tan sols uns dies, l'edil d'Hisenda, juntament amb el 2n Tinent d'Alcalde, Roberto Rovira, donaven a conéixer el calendari d'aprovació dels pressupostos de 2024. L'Equip de Govern es marca com a objectiu la seua aprovació en un ple extraordinari el dia 23 de novembre, després de diverses trobades amb el Consell Econòmic i Social -el primer d'ells programat per a hui, 9 de novembre, a les 19.00 hores- i les comissions informatives d'Hisenda i Patrimoni i Especial de Comptes, a més de dos sessions d'audiència pública.

Pujar