elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt presenta la programació per a Sant Antoni

Sagunt presenta la programació per a Sant Antoni
  • L'Associació Cultural Sant Antoni Sagunt, en col·laboració amb la regidoria de Festes i Cultura Popular, ha elaborat una programació que es distribuïx al llarg dels dos últims caps de setmana de gener

L'Associació Cultural Sant Antoni Sagunt organitza les activitats festives amb motiu de la festivitat de Sant Antoni, en col·laboració amb la regidoria de Festes i Cultura Popular de l'Ajuntament de Sagunt. Les activitats recreatives es duran a terme entre els dies 19 i 21 de gener; i les activitats taurines entre el 26 i el 28.

La programació s'ha presentat en la Via del Pòrtic i han participat la regidora de Festes i Cultura Popular, Patricia Sánchez i el president de l'Associació Cultural Sant Antoni Sagunt, Samuel Asensio Rodrigo.

Patricia Sánchez ha remarcat la tradició que hi ha a Sagunt en relació amb la festivitat de Sant Antoni. A més, la regidora de Festes i Cultura Popular ha agraït a l'Associació Cultural Sant Antoni la seua labor: «Moltes gràcies pel treball que feu per Sant Antoni any rere any i per no deixar caure les tradicions que tenim a Sagunt». També ha aprofitat per a animar a la ciutadania a participar en els festejos: «Vos esperem a tots als carrers, en el barri, per a gaudir tant dels actes culturals com taurins».

Les activitats començaran el divendres 19 a les 20 hores amb una exposició de fotos en el local de l'associació. El dissabte 20 a les 16 hores hi haurà carretó infantil per als més xicotets al carrer General Caní de Sagunt. Per a finalitzar el primer cap de setmana de festejos, el diumenge 21 començarà a les 11.30 hores amb el trasllat de la imatge de Sant Antoni a l'església de Santa Maria. A les 12 hores serà la missa i, posteriorment, es traslladarà el sant fins a la plaça Cronista Chabret per a continuar amb la tradicional benedicció d'animals amb regals per als participants. El dia acabarà a les 14.30 hores amb el repartiment d'olla i vi per a menjar.

El segon cap de setmana de festejos estarà compost per activitats taurines. El divendres 26 hi haurà bou embolat a les 23.30 hores i solta de vaques a les 0.30 hores, a càrrec de la ramaderia La Morada d'Estivella. El dissabte 27 començaran els festejos a les 16 hores amb una vesprada de vaques. A la nit, a les 23.30 hores i 0.30 hores hi haurà bous embolats, tot això a càrrec de la ramaderia Hermanos Cali de Moixent. Finalment, el diumenge 28 hi haurà vesprada de vaques a partir de les 16 hores a càrrec de la ramaderia La Paloma de Xaló.

Pujar