elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt presenta una programació fallera marcada per la volta a la normalitat

Sagunt presenta una programació fallera marcada per la volta a la normalitat
  • Les mascletaes començaran a les 14.15 hores el dia 16 a Sagunt i el 17 al Port de Sagunt

L’Ajuntament de Sagunt i la Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS) han presentat la programació d’actes per a les Falles 2023. En un acte celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament, l’alcalde Darío Moreno; la delegada de Festes i Cultura Popular, Asun Moll; i el president de la FJFS, Ramón Jarque, han fet un repàs als distints actes i han destacat la tornada a la normalitat després de la pandèmia. També hi han assistit les falleres majors, Claudia Ramón Ferrandis i Maite Nebot Morales, i el vicepresident de la FJFS Salva Sebastián.

Asun Moll ha destacat el treball coordinat entre la FJFS i els diferents departaments municipals: «Estem totalment actius i a disposició del món faller per a poder dur a terme de la millor manera possible les activitats falleres». La delegada de Festes ha recordat el ban dictat per l’alcalde per a fer possible la convivència entre el món faller i els no fallers: «Són dies de respecte, de responsabilitat, però també de festa». Ha acabat recordant que com a novetat enguany les mascletaes (dia 16 a Sagunt, i 17 al Port de Sagunt) començaran a les 14.15 hores, en lloc de a les 14 hores com en anys anteriors.

Per la seua banda, Ramón Jarque, ha ressaltat la tornada a la normalitat: «El programa torna a ser com abans de la pandèmia. Tornem als sopars al carrer sense mascareta, sense distància de seguretat». També ha destacat la col·laboració amb els diferents departaments de l’Ajuntament i ha fet una crida perquè tot el món vinga a Sagunt a disfrutar de les falles.

Finalment, Darío Moreno ha incidit en la col·laboració i el treball de tots: «El que fem és generar un ecosistema perquè tot  funcione de la millor forma possible, un engranatge que done solucions a les necessitats de tots estos dies i fent una aposta per la convivència ciutadana». També ha posat de relleu la coordinació i el treball tant dels fallers com de l’Ajuntament: «He d’agrair el treball de la Federació i les comissions, la gran tasca que fan per arribar a esta setmana amb tot a punt; i a l’Ajuntament, liderat pel departament de Festes, però també amb la col·laboració de Turisme, Comerç i Mercats, la SAG, Policia Local, Protecció Civil, i enguany també Promoció Econòmica». Per acabar, l’alcalde ha recordat que aquells que vulguen disfrutar de les festes han de ser respectuosos i fer-ho amb trellat: «Hem d’entendre que hi ha gent que continua treballant i que hem de disfrutar però trobant un espai de convivència, per això es dicta eixe ban que està en vigor. A poc a poc anem construint unes festes respectuoses, inclusives, en què tot el món se senta a gust i puga disfrutar».

Pel que fa al programa d’actes, el dia 14 serà la plantà dels monuments. L’entrega de premis serà el dijous, dia 16, a les 18 hores, a l’Ajuntament de Sagunt. Les dos masclataes es dispararan a les 14.15 hores, el dia 16 al recinte firal de Sagunt i el dia 17 a la plaça del Sol del Port de Sagunt. La Nit del Foc tindrà lloc al recinte firal de Sagunt la nit del dia 17 (24 hores), i les ofrenes, la vesprada del dia 18 a Sagunt, i al matí del dia 19 al Port de Sagunt. La cremà dels monuments infantils començarà a les 22 hores i la dels grans a les 23 hores del dia 19.

L’agenda completa d’actes, el ban i el plànol amb la ubicació dels monuments fallers es poden trobar en la web de l’Ajuntament: https://aytosagunto.es/es/el-municipio/fiestas/fallas/fallas-2023/

Pujar