31 d’octubre de 2020 31/10/20

Sagunt posa en marxa el servici de teleassistència psicològica a la ciutadania i un pla de desinfecció i neteja amb agricultors voluntaris

Sagunt posa en marxa el servici de teleassistència psicològica a la ciutadania i un pla de desinfecció i neteja amb agricultors voluntaris - (foto 1)
  • En la roda de premsa emesa en directe, també s'ha informat, entre altres assumotes, que Aigües de Sagunt garantirà el subministrament d'aigua i ha demanat a les persones majors que cobren pensió no acudir al banc per prevenció

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha oferit de nou una roda de premsa que s'ha retransmés en directe a través del canal del Gabinet de Comunicació en Youtube (AytoSaguntoVideos) en la qual ha informat sobre noves actuacions i iniciatives per part de l'Ajuntament de Sagunt, associacions i entitats, així com sobre recomanacions per a la ciutadania.

En primer lloc, el primer edil ha anunciat que el servici de teleassistència i atenció psicològica a la ciutadania ha habilitat el telèfon 672 145 795 per a assessorar psicològicament les persones que ho necessiten per a afrontar situacions de crisis i disminuir l'impacte emocional i social derivat de l'alarma sanitària. La teleassistència psicològica estarà disponible de 8 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

També ha informat que des del Consell Agrari i ASCOSA, presidida per Francisco Campillo, s'ha organitzat un voluntariat perquè agricultors que disposen de maquinària específica realitzen, coordinadament amb la SAG, labors de desinfecció. Aquells agricultors que ho desitgen poden unir-se al cos de voluntariat telefonant al 96 265 58 85 (Consell Agrari). En este sentit, i pels problemes que es troben els agricultors per a accedir als seus camps, l'alcalde ha comunicat que per a poder accedir-hi han de portar o bé el rebut d'IBI rústic o el rebut de la Societat de Regants, simplificant així el requisit de demostrar la seua propietat amb la finalitat d'evitar robatoris.

Quant a les recomanacions que s'han donat a la ciutadania, Moreno ha recordat que l'horari per a depositar el fem en els contenidors de residus urbans (els verds) és de 21 a 23 hores per a particulars i de 20 a 23 hores per a comerços, ja que es recullen tots els dies. La resta de contenidors, per contra, es poden usar a qualsevol hora. L'alcalde ha recordat que el fem no ha de deixar-se fora dels contenidors, ja que este és un dels principals problemes que es troba la SAG quan procedixen a la seua desinfecció, per la qual cosa es demana que es respecte l'horari. A més, ha declarat que deixar estris o poda en la via pública suposen infraccions molt greus penades amb multes d'entre 500 i 1 000 euros.

Així mateix, l'alcalde ha demanat a les persones majors i pensionistes que, per prevenció, no acudisquen al banc a comprovar si han cobrat la pensió, ja que demà és el dia que es cobra. A més, els ha demanat que si necessiten diners en efectiu li demanen a algun familiar que els faça la gestió.

Sobre el servici d'Aigües de Sagunt també ha informat que el proveïment i sanejament de l'aigua durant l'alarma sanitària pel coronavirus està garantit pel pla de contingència de l'empresa. També ha recordat els telèfons d'atenció al client 96 282 53 48 i d'avaries i emergències 96 282 50 06.

Més col·laboració de la ciutadania

L'alcalde ha anunciat en la roda de premsa que es donaran 1 300 protectors facials realitzats amb impressores 3D a l'Hospital de Sagunt, una iniciativa que va partir de Rubén Giménez que coordina al grup Makers de voluntaris i que l'Ajuntament de Sagunt no va dubtar a adoptar. Així mateix, ha comunicat que l'Hospital de Sagunt ha rebut material extra, la qual cosa hui dia el subministrament està garantit. En este sentit, i a petició del Ministeri de Sanitat, l'Hospital de Sagunt no acceptarà màscares casolanes.

Moreno ha informat també que, ahir, la Policia Local només va interposar una multa derivada del decret d'Estat d'Alarma, la qual cosa significa que la ciutadania està prenent consciència de la situació i que a més es van fer altres tasques a conseqüència de la fortes pluges. El primer edil ha agraït, a més, Sumiport la donació de 500 guants per a la Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

D’altra banda, el tinent d'alcalde, Quico Fernández, ha agraït l'ajuda desinteressada que està prestant molta gent «en un moment per a demostrar millor el que tenim de positiu les persones». També ha aprofitat per a fer una crida a les famílies amb menors en edat escolar perquè estiguen atents a les xarxes que s'estan actualitzant per a aprofitar al màxim les possibilitats d'aprenentatge.

Moreno ha agraït tota la ciutadania que està treballant per a intentar eixir d'esta crisi al més prompte possible «i llançar un missatge en positiu», així com totes les empreses, establiments i comerços que desinteressadament «ens han proporcionat recursos per a poder lluitar millor contra esta crisi».

Finalment l'alcalde ha recordat la plataforma Morvedre a Casa, una iniciativa privada apadrinada per l'ajuntament pel seu interés públic, en la qual més de 50 comerços del municipi oferixen béns de primera necessitat i poden vendre'ls a la ciutadania sense necessitat de desplaçaments, així com els diferents telèfons de servicis d'atenció a la ciutadania: centraleta per a oferir-se com a voluntari 96 265 58 58 opció 1, Serveis Socials 96 265 58 82, Promoció Econòmica 96 265 58 86, Igualtat 96 265 58 89, el telèfon de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball 900 35 31 35 i  servici de Teleassistència i Atenció Psicològica 672 145 795. El telèfon habilitat per Serveis Socials, ha remarcat, és per a un ús responsable per part de la ciutadania, per la qual cosa ha anomenat a la responsabilitat i el sentit comú de tots i totes.

Pujar