elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt posa en marxa les ‘Rutes Saludables’ per a persones majors

Sagunt posa en marxa les ‘Rutes Saludables’ per a persones majors
  • Les rutes seran els dies 24 d'abril, a Sagunt, i 26, al Port de Sagunt, a partir de les 9.30 hores

MÉS FOTOS
Sagunt posa en marxa les ‘Rutes Saludables’ per a persones majors - (foto 2)

La regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt, en col·laboració amb el Consell de Majors del municipi, presenta una nova iniciativa denominada ‘Rutes Saludables’ a Sagunt i al Port de Sagunt. D'esta manera, s'oferix una alternativa d'oci i temps lliure saludable i un espai de trobada per a fomentar la participació social i reduir l'aïllament de les persones majors.

La regidora de Serveis Socials, Nuria Carbó, assegura: «Portàvem molt de temps intentant implantar este programa perquè considerem que conjuminar exercici físic, aire lliure, acompanyament i socialització només pot tindre molt bons resultats fomentant el sentiment de formar part d'un grup, de tindre activitats organitzades i adaptades. És a dir, donar opcions saludables, atractives i amenes».

Este projecte s'inclou en el pla ‘Sagunt Ciutat Amigable amb les persones majors’, des del qual es venen desenvolupant diverses actuacions per part de la regidoria de Serveis Socials per a secundar de manera contínua la millora de la qualitat de vida de les persones majors i la resposta a les seues necessitats. En el mateix es contempla també l'acció d'incrementar les activitats de salut, activitat física i reducció de la soledat no desitjada en la població.

D'esta manera, es duran a terme rutes saludables periòdiques en les quals es caminarà gaudint en grup de l'entorn municipal: espais naturals, art urbà, llocs de gerontogimnàstica, punts d'interés, etcètera, mentre es practica una nova manera de passejar, recórrer senderes i divertir-se.

Esta setmana s'inicien les rutes saludables dirigides per personal del departament de Serveis Socials que es realitzaran el dimecres 24 d'abril a les 9.30 hores, partint de la rotonda dels cactus, en l'avinguda Tres d'Abril del Port de Sagunt; i el divendres 26 d'abril a les 9.30 hores, eixint del Trinquet, C. Bru i Vidal, 26 a Sagunt.

Poden participar en les rutes les persones majors del municipi que estiguen interessades acudint als punts de partida i que tinguen ganes de caminar, descobrir i de voler passar-ho bé. També s'aconsella portar roba i calçat còmodes o d'esport, així com aigua i esmorzar. L'objectiu és que les persones majors s'animen a practicar esta “altra manera de caminar” que facilita la trobada i la diversió en grup i aporta nombrosos beneficis a la salut.

Pujar